Vijesti 27.03.2021.

U Beogradu počela vakcinacija privrednika iz BiH

ČITANJE: 1 minuta

Vakcinacija privrednika iz zemalja regiona započela je jutros u Belexpo centru u Beogradu, a među njima su i Privrednici iz BiH.

Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija, rekli su iz Spoljnotrgovinske komore BiH, a prenose Nezavisne.

“Zahvaljujemo Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore, a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja”, kažu iz Spoljnotrgovinske komore BiH, dodajući da se današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje jasna poruka, “budućnost regiona je Region bez granica”.

U STK BiH se nadaju da će pandemija virusa korona proći i da u budućnosti neće biti potrebe za ovakvim ili sličnim aktivnostima.

“Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brenova u zemlje regiona”, zaključuju članovi STK BiH.

Iz Privredne komore Republike Srpske juče je saoptšeno da su se za vakcinaciju prijavila 573 privrednika iz Republike Srpske.

(A.M.)