Region 30.11.2022.

U Beogradu sutra tribina “C(ij)ena dobijanja i opstanka Republike Srpske”

ČITANJE: 1 minuta

Istorijska perspektiva državnosti Srba Zapadno od Drine, borba za slobodu i jedinstvo Srba od Turaka preko Austrougara do potonjeg odmbrambeno-otadžbinskog rata, ali i ključni izazovi sa kojim se Republika Srpska treba danas suočiti zarad stabilnije budućnosti samo su neke teme o kojima će se govoriti na tribini “C(ij)ena dobijanja i opstanka Republike Srpske” u četvrtak, 1. decembra na Pravnom fakultetu u Beogradu.

O perspektivi Republike Srpske i njenoj poziciji u aktuelnim strateškim i geopolitičkim kretanjima u regionu i svijetu, istorijskom značaju i načinima borbe za opstanak na tribini u Beogradu govoriće v. d. direktora Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS Milorad Kojić, istoričar Miloš Ković, urednik portala Banjaluka.net Aleksandar Stojanović i novinar i politikolog Nikola Jović.

Organizator ovog događaja je beogradski “Klub za društvene odnose”, a cilj je da se kroz izlaganje učesnika iz njihovih oblasti obrade sve teme od značaja za Republiku Srpsku – od Operacije “Koridor” do Mitrovdanske ofanzive, zločini nad Srbima, stradanje Srba i neodgovaranje za iste, medijske manipulacije i satanizacija Srba.

– Želja je da ljudima u Beogradu na najbolji način, kroz predavanja izlagača predstavimo političku perspektivu i značaj Republike Srpske za cjelokupni srpski narod i njegovu borbu za opstanak na ovim prostorima. Predavanje će biti održano u četvrtak u amfiteatru broj 5 Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 19 časova. Pozivamo sve one koji su u prilici da nam se tog dana pridruže i uzmu učešće u ovoj tribini – poručio je Nebojša Lazić, koji će biti i moderator tribine.

(Banjaluka.net)