Vijesti 11.12.2022.

U Bihaću poplavljeno više naselja, aktivirana brojna klizišta (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

Do plavljenja je došlo u bihaćkim naseljima Orašac, Kulen Vakuf, Gata, Turija, Čavkići, Ribić, Ripač, Mali Lug, Zlopoljac, Lohovo, Račić i drugim

Obilne padavine ovog vikenda prouzrokovale su probleme sa poplavama u skoro svim opštinama i gradovima Unsko-sanskog kantona (USK), a naročito u gradu Bihaću, prenosi Anadolija.

Do plavljenja je došlo u bihaćkim naseljima Orašac, Kulen Vakuf, Gata, Turija, Čavkići, Ribić, Ripač, Mali Lug, Zlopoljac, Lohovo, Račić i drugim.

Foto: Anadolija

Zbog obilnih padavina koje su zabilježene u toku jučerašnjeg dana i sinoć u Bosni i Hercegovini, a posebno na području Krajine došlo je do poplava, a stanje je i dalje teško, kao i u Hercegovini gdje je zbog obilnijih padavina na snazi žuti meteoalarm, prenosi Avaz.

Za danas je najavljen sastanak Kriznog štaba civilne zaštite Grada Bihaća. Osim pripreme akcionog plana za dalje djelovanje i analize dosadašnjeg izvještaja sa terena, razmatra se i eventualno proglašenje stanja prirodne nesreće, prenose lokalni mediji.

Foto: Klix.ba

U Unsko-sanskom kantonu su zbog padavina aktivirana i određena klizišta.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu M-4.3 Bosanska Otoka- Bužim, trenutno je na snazi obustava saobraćaja, saopštio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

(Z.M)

Oznake: Bihać, popllave