Vijesti 19.10.2022.

U četvrtak počinje štrajk zaposlenih u banjalučkim vrtićima

ČITANJE: 1 minuta

Štrajk zaposlenih u banjalučkim predškolskim ustanovama počinje sutra, potvrđeno je večeras, nakon sastanka u Domu sindikata u Banjaluci.

U štrajk stupaju svi članovi sindikata, odnosno radnici Centra za predškosko vaspitanje i obrazovanje, koji traže povećanje plata od 50 maraka, kako je, kako kažu, ranije i obećano iz Gradske uprave.

“Odluka o štrajku je donijeta prije sedam dana, a štrajk će završiti kada budu ispunjeni zahtjevi radnika ove javne ustanove i trajaće svakog dana u periodu od šest do 14 časova”, saopšteno je iz sindikata.

Pored povećanja plata ranije je obećano i zaključivanje kolektivnog ugovora, čime bi se kroz izmjenu koeficijenata plate dodatno povećale.

“Pozivamo još jednom osnivača JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka (gradonačelnika Banjaluke i predsjednika Skupštine grada Banjaluka), kao i poslodavca, da već sutra sjednemo za pregovarački sto, kako bi se realizovali zahtjevi u Odluci o stupanju u štrajk”, navode iz sindikata, prenosi Glas Srpske.

(SB)

Oznake: protest, vrtići