Region 21.07.2021.

U Crnoj Gori razmišljaju o pooštravanju mjera zbog rasta broja zaraženih

ČITANJE: 1 minuta

Vlast u Crnoj Gori predlaže uvođenje strožijih mjera nakon što je jučer registrovano 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je za njih najviša dnevna brojka u posljednja dva mjeseca.

S obzirom na to da je najviše novozaraženih u turistički popularnim mjestima, vlasti su zaprijetile ugostiteljskim objektima i klubovima da će strogo kažnjavati nepoštivanje trenutnih mjera, a što su obavezna vakcinacija ili negativan test na koronavirus za goste.

Iz Ministarstva zdravstva Crne Gore kažu da je epidemiološka situacija zasad stabilna s prosječno 30 novozaraženih, što je između 1,5 i 2,3 posto testiranih.

Ova turistička država na moru nije potvrdila postojanje delta varijante virusa na svojoj teritoriji, ali su epidemiolozi upozorili da bi nagli porast broja oboljelih mogao upravo na to ukazivati.

Crna Gora je, nakon što je pao broj zaraženih i oboljelih, ukinula skoro sve epidemiološke mjere, a sredinom aprila su one potpuno liberalizirane u skladu s ljetnom turističkom sezonom, piše Klix.

(E.M)