Vijesti 04.12.2015.

U Domu penzionera ZDK starica se ugušila u požaru

ČITANJE: 1 minuta
Dom penzionera
Džehva Burdalić (69) iz Zenice smrtno je stradala u požaru koji je u petak oko šest časova izbio u njenoj sobi u Javnoj ustanovi Dom penzionera Zeničko-dobojskog kantona.

Brzom intervencijom pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica spriječeno je širenje požara na ostale prostorije objekta, a vatra je lokalizovana.

-O uzroku požara još ne možemo govoriti dok se svojim izvještajem ne izjasni nadležni inspektor- kaže Azra Alić, stručni saradnik u Tužiteljstvu ZDK.

Prema izjavama stanara ustanove, požar je vjerovatno uzrokovala cigareta.

-Sve se brzo odigralo. U roku od petnaestak minuta primijećen je i dim, a i vatrogasci su došli i obavili svoj posao. Veoma nam je žao zbog ovog nesretnog slučaja jer je stradala gospođa dvije i po godine bila naš korisnik- rekao je Emil Brnjić, direktor Doma penzionera ZDK, koji je potvrdio kako se radilo o osobi s psihološkim problemima.

Uviđaj su obavili inspektori protivpožarne zaštite, a saznajemo kako je Burdalićeva stradala usljed gušenja dimom.

Zanimljivo je kako je u posljednja četiri dana ovo drugo jutro kako stanovnike zeničkog naselja Babina rijeka bude vatrogasci. Nedaleko od Doma penzionera ZDK nalazi se i stambena zgrada ispred koje je zapaljeno vozilo policijskog službenika Munira Perče za čijim se počiniteljima još traga.

(NN)