Vijesti 24.02.2017.

U Dragojevićima puštena u rad nova trafo-stanica

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici preduzeća “Elektrokrajina” – Radna jedinica “Elektrodistribucija” i Gradske uprave Banjaluka danas su u banjalučkom zaseoku Dragojevići u Pervanu pustili u rad novoizgrađenu trafo-stanicu za stabilniju i pouzdaniju isporuku električne energije domaćinstvima sa tog područja.

Vrijednost investicije za izgradnju stubne trafo-stanice, priključka sa lokalnog dalekovoda u dužini od 1,5 kilometra i pripadajuće niskonaponske mreže za domaćinstva je oko 100.000 KM.

“Trafo-stanica Pervan-Dragojevići je peto novoigrađeno postojenje u reonu Bronzanog Majdana u proteklih pola godine, a biće izgrađeno još tri trafo-stanice u tom reonu do kraja juna ove godine”, saopšteno je iz “Elektrodistribucije” Banjaluka.

Mještani Dragojevića su naveli da će redovno snabdijevanje električnom energijom mnogo značiti za unapređenje stočarske i poljoprivredne proizvodnje, jer selo ima nekoliko farmi goveda i koka nosilja.

trafo stanica

“Elektrodistribicija” Banjaluka u ovoj godini na području grada planira investicije od preko tri miliona KM u sanaciju i izgradnju distributivne mreže.

Puštanje u rad nove trafo-stanice su ispred grada Banjaluka obavili vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar i odbornik u Skupštini grada Dragomir Batar.

(Srna)