Svijet 25.12.2020.

U eksploziji u centru Nešvila povrijeđene najmanje tri osobe, policija smatra da je namjerno izazvana

ČITANJE: 1 minuta

Snažna eksplozija potresla je u petak ujutro središte Nashvillea, u američkoj saveznoj državi Tennessee, a policija navodi da se čini kako je namjerno izazvana.

Eksplozija je odjeknula u 6,30 po lokalnom vremenu ujutro na Božić i izazvala velike štete na pročeljima okolnih zgrada.

Policija je blokirala četvrt, a u istrazi sudjeluju FBI i federalna agencija za oružje i eksplozive. Bijela kuća je navela da je predsjednik Donald Trump upoznat sa situacijom.

Nešto prije eksplozije policijska ophodnja je pozvana zbog pucnjave i primijetila je sumnjivi kamper, objasnio je na konferenciji za novinare glasnogovornik lokalne policije Don Aaron.

Nekoliko stabala je iščupano i najmanje dva automobila su se zapalila, navela je policija.

Policija je na Twitteru napisala kako izgleda da se radi o namjerno izazvanoj eksploziji.

Najmanje tri osobe su lakše ranjene i prebačene u bolnicu, rekli su vatrogasci, prenose mediji.

Eksplozija se dogodila sjeverno od središta grada blizu tornja AT&T, kultne zgrade prijestolnice country glazbe, nazvane “Batmanov toranj” zbog svog oblika. Policija je blokirala cijelu četvrt.

Na press konferenciji nekoliko sati nakon incidenta, glasnogovornik policije potvrdio je da je u kamperu eksplodirala bomba, ali i otkrio neke nove detalje koje potvrđuju da se vjerojatno radi o terorističkom napadu.

– Policajci su dobili dojavu o pucnjavi, ali naišli su na kamper. Kada su ušli u njega otkrili su snimljenu poruku ‘bomba će eksplodirati u roku 15 minuta’.

Srećom, policajci su ovu poruku shvatili jako ozbiljno.

– Odmah su počeli s evakuacijom obližnjih zgrada. Išli su od vrata do vrata i tjerali stanare. Nedugo nakon toga kamper je eksplodirao. Jedan policajac je ozlijeđen, drugi je OK.

(Jutarnji list)

Oznake: eksplozija, Nešvil