U FBiH danas stupa na snagu novi zakon o radu

Zakon o radu

Zakon o radu

U Federaciji BiH /FBiH/ danas stupa na snagu novi Zakon o radu, a iz Saveza samostalnih sindikata BiH, koji djeluje na teritoriji FBiH, poručuju da neće stajati skrštenih ruku i da će učiniti sve da ga izmijene ili ukinu.

– Radnici nisu sami i ne treba da se plaše. Nećemo dozvoliti da se ugroze radnička i osnovna ljudska prava- rekao je predsjednik federalnog sindikata Ismet Bajramović.

Ukoliko Vlada FBiH sa sindikatom ne dogovori najnižu cijenu rada i ne pokrene aktivnosti u vezi sa setom zakona koje sindikat traži, Bajramović je najavio proteste i traženje odgovornosti Vlade.

– Ukoliko, ne zbog Vlade već zbog poslodavaca, u opasnost dođu granski i opšti kolektivni ugovori, jedino nam ostaje generalni štrajk- rekao je Bajramović.

On je dodao da sindikat radi aktivno i priprema rješenja, a za 31. avgust najavljen je sastanak Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata na kojem bi trebalo da bude usvojen plan aktivnosti Sindikata u vezi sa usvojenim Zakonom o radu.

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave