Vijesti 28.09.2018.

U FUNKCIJI DIREKTORA Banjalučanin prijavljen da je oštetio firmu za 4,2 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

Policija je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv Banjalučanina Danijela Karalića (40), zbog sumnje da je kao direktor banjalučkog preduzeća GDP oštetio tu firmu za oko 4,2 miliona maraka, saznaju “Nezavisne” nezvanično.

Sumnjiči se da se o zakon ogriješio od maja 2016. do istog mjeseca ove godine, kada je bio direktor GDP-a i istovremeno imao ovlaštenja u ime firme “Inter MCT”.

Konkretno, terete ga da je, mimo zakona, otkazao ugovor o zakupu poslovnog prostora i ugovore koji su bili zaključeni sa preduzećem čiji je direktor, kako bi sa zakupodavcem i dobavljačima zaključio ugovore u ime preduzeća za koje je poslovao po dobijenom ovlašćenju.

“Osumnjičeni je pod izrazito nepovoljnim uslovima zaključio ugovore za kredite, nabavio i prenosio robu sa lagera preduzeća čije je odgovorno lice u posjed preduzeća za koje je poslovao na osnovu ovlašćenja”, saopštili su iz policije.

Sumnjiče ga i da je uzimao i omogućavao i drugim licima uzimanje gotovine pazara iz poslovnih jedinica preduzeća, te odobravao isplate u vidu pozajmnica građanima i firmama, a koje nisu vraćene.

“Tim radnjama, osumnjičeni je oštetio preduzeće čije je odgovorno lice za oko 4.230.000 KM, za koliko je stečena protivpravna imovinska korist preduzeću po čijim ovlašćenjima je poslovao”, kažu iz policije.

Dodaju da je, kako se sumnja, nepolaganjem pazara i odobravanjem pozajmnica uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod, čime je oštećen i budžet Republike Srpske.

(Nezavisne)