Vijesti 22.02.2016.

U funkciji dvije sale za kardiologiju na UKCU Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta
ukc banjaluka
U Poliklinici Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci od danas funkcionišu sale za kateterizaciju za interventnu kardiologiju sa intravaskularnom ultrazvučnom dijagnostikom i za kateterizaciju za invazivnu kardiologiju/elektrofiziologiju.

Novim prostorom i opremom biće unaprijeđena usluga iz oblasti interventne kardiologije i elektrostimulacije srca, a prvi put UKC raspolaže i sa salom za elektrofiziologiju srca, saopšteno je danas iz UKC-a.

Upotrebom nove opreme biće kompletirana dijagnostičko-terapijska procedura i proširena mogućnosti pružanja usluga svim građanima Republike Srpske i regiona, posebno pacijentima sa poremećajima srčanog ritma.

-Sala za kateterizaciju srca /koronarografiju/ i jedna za elektrofiziologiju omogućiće komfornije uslove rada i bolju zdravstvenu zaštitu našim pacijentima što i jeste naš krajnji cilj- ističu iz UKC-a.

Sala za kateterizaciju srca u Poliklinici UKC Republike Srpske u Banjaluci kompletirana je i opremljena po svjetskim standardima. S obzirom na činjenicu da se u UKC Republike Srpske zbrinjavaju pacijenti najvećim dijelom iz cijele Srpske i regiona, puštanjem u rad nove sale za kateterizaciju srca dobili su mogućnost da urade više procedura na jednom mjestu.

U prošloj godini urađeno je oko 2.000 intervencija u Sali za interventnu kardiologiju. Od tog broja, zbrinuto je oko 500 urgentnih stanja.

-U narednom periodu i s obzirom na nove uslove koje su dobili naši pacijenti i ljekari broj urađenih intervencija biće znatno veći. Servisiranjem i dislociranjem `stare` sale u Poliklinku UKC Republike Srpske znatno se proširuju mogućnosti- istaknuto je u saopštenju UKC-a.

Novi prostor i oprema realizovani su putem implementacija projekta treće faze modernizacije bolnica u BiH.

(NN)