Region 19.07.2021.

U Hrvatskoj velika propagandna kampanja za vakcinaciju

ČITANJE: 1 minuta

Od onih osoba koje su u Hrvatskoj zbog virusa korona završile na bolničkom ljiječenju u zadnjih mjesec dana – 94 odsto nije vakcinisano, službeni su pokazatelji hrvatskih vlasti.

Zato su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva intenzivirali kampanju vakcinisanja građana protiv kovida 19 serijom video-poruka na društvenim mrežama u kojima poznate osobe iz javnog života govore o svojim iskustvima sa epidemijom i vakcinama.

Autor spotova je poznati hrvatski glumac i režiser Dejan Aćimović, koji je pred kameru doveo brojne kolegice i kolege glumce, televizijske novinare, sportiste i trenere, pjevače i kompozitore. U video prilogu smo izdvojili spot u kojem se pojavljuje TV voditelj Zoran Šprajc, a na YouTube kanalu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete vidjeti i ostale spotove.

Svako od njih šalje poruku o svom viđenju i razlozima za zaštitu svog i tuđeg zdravlja i objašnjava zašto u vakcinama vide najefikasniju mogućnost da se nadvlada pandemija i život vrati u okvire bezbjednosti.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš, kako prenose portali, naglašava da se optimalna zaštita vakcinom ili stečenim imunitetom osoba koje su već preboljele zarazu može postići jedino uključivanjem svih građana.

Beroš je pozvao sve političke aktere da se aktivno uključe u kampanju vakcinisanja na nacionalnom i na lokalnom nivou.

“Protekli mjesec 579 građana je završilo u bolnici zbog kovida 19, ali 94 odsto njih nije bilo vakcinisano – matematika je jasna, vakcina protiv kovida 19 daje zdrav i normalan život”, navodi Beroš.

(Srna, E.M)