U humanoj misiji više od 100 radnika Elektrokrajine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” organizovao je u petak akciju darivanja ove dragocjene tečnosti u kojoj je učestvovalo više od 100 radnika.

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da su radnici ovim poduhvatom iskazali plemenitost i humanost, jer su krv dali kako bi spasili nečije živote.

– Poznato je da Zavod za transfuziju kuburi sa zalihama krvi i svaka ovakva akcija im je od velike važnosti i svakako je dobrodošla – kazao je Klincov.

Prema njegovim riječima, u aprilskoj akciji darivanja krvi imali su i “goste” iz drugih elektroenergetskih preduzeća iz Republike Srpske i Srbije, a septembarsku su obavili samostalno.

– Možemo reći da smo zadovoljni, jer u svakoj novoj akciji imamo desetak novih dobrovoljnih davalaca, što je za svaku pohvalu – istakao je Klincov.

Radnik “Elektrokrajine” Pero Bakić, koji je u petak darovao krv po 55. put, pozvao je sve poslodavce i privatnike da organizuju akcije u svojim preduzećima.

– Živimo u teškim vremenima, kada je darivanje krvi veoma važno. Mnogi ljudi su bolesni, a svi koji su u mogućnosti treba da pomognu u ovoj humanoj misiji. Darujem krv još od 1982. godine i planiram da nastavim dok god budem mogao – kazao je Bakić.

Radnica Sanja Bundalo kaže da je krv počela darivati prije četiri godine i da je ovo osmi put da učestvuje u ovom humanom poduhvatu.

– Rado se odazivam svakoj akciji koje preduzeće organizuje, zato što je to human čin. Trebalo bi da što više podignemo svijest koliko je ovako nešto zaista važno jer se radi o spasavanju ljudskih života – rekla je Bundalo.

Miloš Čelebić je istakao da je zadovoljan što je mogao da daruje krv u ovoj akciji i tako pomogne onima kojima je ova dragocjena tečnost najpotrebnija.

– Planiram i u budućnosti da dobrovoljno dajem krv i pozvao bih sve koji su u mogućnosti da učine isto – zaključio je Čelebić.

Akcija, koju ovaj aktiv sprovodi već 20 godina, organizuje se dva puta godišnje, u aprilu i u septembru.

 Kolegijalnost

Radnici “Elektrokrajine” zajedno sa kolegama iz šest elektroprivrednih preduzeća iz Srpske, BiH i Srbije u aprilu su prikupili više od 100 doza krvi. U aprilskoj akciji pomogli su im kolege iz hidroelektrana na Drini i Trebišnjici, nekoliko matičnih preduzeća, Rudnika i Termoelektrane “Ugljevik”, “Elektrodistribucije” Kragujevac i “Elektroprenosa BiH”.

(Glas Srpske)

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog