Magazin 09.12.2018.

U “Igrama bez granica” učestvovalo 400 mališana

ČITANJE: 2 minute
Sportsko-zabavna manifestacija “Igre bez granica” u kojoj je učestvovalo oko 400 mališana održana je danas u Banjaluci u organizaciji agencije “Konteent media”.

Direktor ove agencije Nataša Škrbić rekla je novinarima u Banjaluci da je cilj ovog događaja, koji je održan u Sportskoj dvorani “Obilićevo”, da se vrati osmijeh i igra u grad Banjaluku i da djeci bude omogućeno da se zabave i uživaju u igrama.

Thumbnail

 

“Cilj “Igara bez granica” je promocija zdravlja i fizičke aktivnosti kod djece. Za ovaj događaj je prijavljen veliki broj djece i zbog toga ćemo naredne godine ovu manifestaciju preseliti u Sportsku dvoranu “Borik””, rekla je Škrbićeva i navela da naredne godine očekuju deset “Igara bez granica” u drugim gradovima Repblike Srpske i BiH.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Gradskoj upravi Banjaluka Dragan Banjac je rekao da je grad Banjaluka ove godine pokrenuo projekat “Sport i škole”, te da ovakve manifestacije doprinose tom projektu i Gradska uprava će ih podržati.

“Želio bih da ima što više organizacija koje su zainteresovane da zajedno sa gradom Banjaluka organizuju ovakve manifestacije, da se djeca ponovo vrate sportu i zdravom načinu života”, rekao je Banjac.

Thumbnail

 

Adrijana Basara iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece grada Banjaluka rekla je da su ove igre izvanredna prilika da se djeca iz ovog udruženja druže sa drugarima i da na veseo način provedu nedjelju.

Iz agencije “Konteent media” su naveli da zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost.

“Predvođeni kapitenima, mališani su kroz nekoliko poligona pokazali brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost i generalno zdravi stilovi života. Savremeni način života roditeljima diktira ubrzan tempo, zbog čega imaju sve manje vremena da provode sa djecom. Ovo je prilika da se to promijeni”, navode organizatori.

(Srna)