Vijesti 13.04.2016.

U infrastrukturu grad u poslovnu zonu Ramići ulaže 2,3 miliona KM

ČITANJE: 2 minute
ramici
U izgradnju saobraćajnica, kanalizacije te vodovodne mreže u Poslovnoj zoni Ramići grad planira da uloži 2,3 miliona KM.

Navedeno je ovo u prijedlogu Programa uređenja ove poslovne zone u ovoj godini a koji su odbornici usvojili na posljednjoj skupštini grada. Od ukupnog iznosa za izradu urbanističke i projektne dokumentacije biće izdvojeno 100.000 KM dok su 2,2 miliona namijenjena su za investicione radove. Najveća investicija od milion KM biće utrošena za izradu vodovodne, kanalizacione i hidrantske mreže, kao i kišne kanalizacije. Da bi bili stvoreni uslovi za normalno poslovanje biće izgrađena elektrokanalizacija sa šahtovima kao i saobraćajnica sa trotoarima, prilazima, rampama i saobraćajnom signalizacijom unutar Poslovne zone Ramići. Planirana je obnova fasade, krovne konstrukcije i unutrašnjosti Upravne zgrade.

Odbornik DNS-a u Skupštini grada Boran Bosančić rekao je da je teško reći koliko je realno ostvarenje planova o izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići.

– To zavisi od mnogo faktora ali činjenica je da je prijeko potrebno da se to uradi kako bi poslovna zona počela da donosi prihod u većem obimu. Do sada nije bilo očekivanih finansijskih rezultata. Oni moraju biti daleko značajniji – kazao je Bosančić.

Odbornik SDS-a u skupštini Đorđe Umićević mišljenja je da neće tako brzo biti ostvareni planovi.

– Suština je u novcu. Ne znam kada će to biti ostvareno ali moje mišljenje je da neće biti tako brzo jer ima mnogo prioriteta u gradu a i strateške stvari nisu urađene. Neće ove godine sigurno biti – rekao je Umićević i dodao da će na idućoj sjednici biti jedna od tačaka izvršenje strategije razvoja pa da će tada biti jasnije koliko je urađeno i koliko se može uopšte uraditi.

Prodaja

Jedna od tačaka dnevnog reda na sjednici Skupštine grada 14. aprila biće i Prijedlog odluke o prodaji alata, mašina i druge opreme nekadašnje Valjaonice hladnovaljane trake Unis. Sve je to ostalo kada je grad kupio “Unis” za potrebe Poslovne zone.

(Glas)