U internom istraživanju SZP-a dominira Ivanić, iz SDS-a najpopularniji Šarović i Mićić

Počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić osvojio je najviše glasova u anketi Saveza za promjene, koja bi trebalo da posluži za određivanje kandidata opozicije za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Konačni rezultati ankete, koja se nalazi u posjedu “EuroBlica”, pokazali su da je Ivanić ubedljivo najpopularniji političar iz opozicije jer je osvojio prvo mjesto među ponuđenim kandidatima u obje ciljne kategorije – i za poziciju predsjednika RS i za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Naime, na pitanje anketiranim za koga smatraju da je najbolji kandidat na sljedećim izborima ispred SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH, čak 26 odsto ispitanika odgovorilo je da je to Ivanić. Na identično pitanje koje se odnosilo na kandidaturu za predsjednika RS najviše ispitanih, njih 19 odsto, opet je ponovilo da je to počasni predsjednik PDP.

U isto vrijeme, rezultati navedenog ispitivanja javnog mnjenja pokazali su da je među biračima trenutno najpopularniji političar iz SDS, aktuelni gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, za kojeg 14 odsto ispitanika vjeruje da bi bio najbolje rešenje kao kandidat opozicije za predsjednika RS. Mićić takođe odlično kotira i kao mogući kandidat za poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH, gdje je osvojio drugo mjesto sa 9 odsto glasova ispitanih, koliko ima i njegov partijski kolega Mirko Šarović.

Izvori “EuroBlica” iz vrha SzP, koji su insistirali na anonimnosti, tvrde da je nakon objavljivanja rezultata ankete postalo jasno da će konačni izbor o tome ko će biti kandidati opozicije za dvije najznačajnije izborne funkcije zavisiti od volje Mladena Ivanića, odnosno njegove procjene da li je bolje da se kandiduje za još jedan mandat u Sarajevu ili da pokuša osvojiti fotelju u Palati Republike u Banjaluci.

– Od Ivanićevog izbora zavisiće i odluka SDS. Ukoliko Ivanić riješi da se kandiduje za predsjednika RS, Mićić i Šarović imaju podjednake šanse za kandidaturu jer su u anketi osvojili isti broj glasova. Ukoliko se, međutim, Ivanić odluči za kandidaturu u Sarajevu, Mićić bi trebalo da bude izbor SDS za predsjednika RS, jer je u toj kategoriji među biračima ocijenjen kao najbolji kandidat te partije – ističu naši izvori.

Rezultati ankete koju je proveo Savez za promjene pokazali su da lider SDS Vukota Govedarica zauzima treće mjesto po popularnosti među biračima kao mogući kandidat opozicije za predsjednika RS s osvojenih 11 odsto glasova.

Istovremeno, Govedarica je tek peti na rang-listi kao mogući kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH sa 6 odsto glasova, a ispred njega se, osim Ivanića, Mićića i Šarovića, nalazi i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

(Euro Blic)

Krava ubila vlasnika dok ju je vodio biku

Naš Aleksije poveo je kravu na oplodnju kod bika, prema selu Kola. Međutim, nisu odmakli ni kilometar od štale i, po svemu sudeći, kada je počela padati kiša, on je raširio kišobran, što ju je uplašilo, te ga je usmrtila.

(FOTO) Majstor “Parking majstora”

Čitalac portala blmojgrad, poslao je fotografiju koja bi slobodno mogla konkurisati za “Naj parking majstora u Banjaluci u januaru 2018. godine” ukoliko bi postojalo takvo takmičenje.