Biznis 18.01.2023.

U IRBRS nema kršenja propisa o radnom vremenu

ČITANJE: 1 minuta

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti u vezi sa anonimnim prijavama u kojima se navodi da u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske ima zaposlenih koji ne dolaze na posao, a primaju platu, oglasila se Investiciono-razvojna banka Republike Srpske.

“Investiciono-razvojna banka Republike Srpske informisala je Vladu Republike Srpske, odnosno Ministarstvo finansija Republike Srpske da u IRBRS nisu evidentirani slučajevi kršenja odredaba propisa kojima se regulišu radni odnosi, u dijelu poštovanja radnog vremena, tj. evidencije zaposlenih na radnim mjestima. Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, njeno rukovodstvo i zaposleni u potpunosti slijede svoje obaveze i odgovornosti, kako je to i definisano zakonom i odlukama organa Banke.

IRBRS je zbog požara koji je 1. maja 2022. zahvatio zgradu u kojoj se nalazi sjedište i prostorije naše Banke u Banjoj Luci od maja do kraja 2022. godine, kad je upućen dopis Vlade o provjeri odredaba propisa, bila u posebnom/privremenom režimu rada, zbog nedostatka radnog prostora. Stoga je Uprava Investiciono-razvojne banke Republike Srpske donijela odluku o organizaciji rada u smjenama, u prostoru IRBRS koji je bio upotrebljiv, i o radu od kuće.

Koristimo priliku da još jednom zahvalimo svim zaposlenim u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske za strpljenje i razumijevanje, jer smo drugu polovinu protekle godine svi zajedno radili u vanrednim i vrlo teškim uslovima. Uprkos tome proces plasmana kredita za građane i privredu Republike Srpske, kao i druge aktivnosti Banke, odvijali su se redovno, a poslovni plan za 2022. godinu je premašen”, navodi se u saopštenju.