Politika 17.05.2021.

U Istočnom Sarajevu zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije

ČITANJE: 1 minuta

U Istočnom Sarajevu danas će biti održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije, na kojoj bi trebalo da bude razgovarano o Hidroenergetskom sistemu “Gornja Drina”.

U svečanom salonu u prizemlju Administrativnog centra predsjednici vlada Republike Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić održaće konferenciju za novinare, koja će biti prenošena uživo na programu Radio-televizije Republike Srpske.

Konferenciji za novinare prethodiće potpisivanje sporazuma o saradnji o pitanjima važnim za razvoj veterinarske profesije Republike Srpske i Srbije, koji će potpisati predsjednik Veterinarske komore Republike Srpske i predsjednik Veterinarske komore Srbije.

Planirano je i da u Foči predsjednici vlada Radovan Višković i Ana Brnabić polože kamen temeljac za izgradnju hidroelektrane “Buk Bijela”, piše RTRS.

Ovaj događaj je od izuzetne važnosti za opštinu na jugoistoku Srpske, ali i za cijelu Republiku. “Buk Bijela” biće najveća i najznačajnija, od planirane tri hidroelektrane, sa dužinom brane od gotovo 200 metara, visinom 57 i vještačkim jezerom dužine 11,5 kilometara.

(E.M)