U julu i avgustu biće održana četiri festivala u Srpskoj

Organizatori četiri najveća festivala u Republici Srpskoj – “Nektar OK festa”, “Moto festa Banjaluka 2020”, “Vivija ran end mor vikend” festivala i “Freš vejva” odlučni su da nastave započete organizacione i tehničke pripreme kako bi ovog ljeta realizovali najavljene događaje, rečeno je na konferenciji za novinare.

Organizatori ovih festivala su naglasili da su se udružili u asocijaciju s ciljem da zajedničkim mjerama prevaziđu novonastalu krizu izazvanu panedmijom virusa korona.

Direktor “Nektar OK festa” Dubravko Suvara rekao je da će ovaj festival biti održan u avgustu, dodavši da “lajnap” jednog od najvećih festivala u regionu sa lokacijom na Tjentištu ostaje nepromijenjen.

On je dodao da su regionalni izvođači potvrdili dolazak, dok se sa izvođačima iz svijeta još pregovara.

Suvara je rekao da organizatori imaju namjeru da organizuju još kvalitetnije festivale, te da neće biti zanemareno ni zdravlje kako posjetilaca tako i učesnika.

On je naglasio da sajmovi, konferencije, festivali u razvijenim zapadnoevropskim zemljama učestvuju sa 15 odsto bruto društvenog proizvoda, ističući da je održavanje festivala u Srpskoj doprinos razvoju turizma.

Suvara je naveo da su članovi asocijacije polovinom aprila imali prvu komunikaciju sa resornim ministarstvom, te da su prije dva dana razgovarali i sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske od kojih su dobili mišljenje da epidemiološki u ovom trenutku ovi događaji nisu ugroženi, a samim tim ni potencijalni učesnici.

On očekuje da će organizatori ovih događaja imati podršku – kako lokalnih zajednica, tako i Vlade Republike Srpske i drugih subjekata.

Direktor trećeg “Vivija ran end mor vikend” festivala Goran Ćorić rekao je da će ovaj festival biti održan od 3. do 5. jula, te da je njegov koncept ostao nepromijenjen, a jedina novost je što će se trke održavati u noćnom terminu.

“Nadamo se da će naredne nedjelje biti pozitivne za sve nas i da ćemo zajednički dočekati stabilizaciju situacije u zemlji, a samim tim i uživati u sportsko-muzičkim događajima koji nas očekuju u julu i avgustu u Srpskoj”, naveo je Ćorić.

Direktor “Freš vejv” festivala Strahinja Grahovac rekao je da postoji odlučnost da se, bez obzira na eventualne teškoće prilikom priprema i same realizacije, održi kontinuitet, te da se od 6. do 8. avgusta relizuje deveto izdanje ovog festivala.

Prema njegovim riječima, tvrđava “Kastel” će i ove godine na više festivalskih bina ugostiti neka od najvećih i najpoznatijih imena svjetske i regionalne muzičke scene.

Prema riječima direktora “Moto festa” Siniše Praštala, ovaj festival će biti održan 21. i 22. avgusta.

“Kao i svake godine, Moto klub `Stršljen` će se potruditi da festival bude obogaćen brojnim sadržajima i kvalitetnim programom u kojem će uživati veliki broj bajkera iz cijelog svijeta”, naveo je Praštalo.

Praštalo je zahvalio banjalučkoj Gradskoj upravi što je prepoznala važnost ovakvih događaja za Banjaluku i Republiku Srpsku.

VODEĆE SRPSKE MANIFESTACIJE: Izvjesno je da se festivali neće desiti u avgustu u najavljenom formatu

Vodeće srpske manifestacije među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom, zajedničkom pismu, u kojem poručuju da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu: “Podsećamo javnost da su srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja

NA RESPIRATORIMA 93 PACIJENTA Još šest osoba preminulo od korone u Srbiji

U  Srbiji je do 15 časova 6. jula 2020. godine registrovano još 289 novooboljelih od korona virusa, a šest ljudi je preminulo. Registrovano je ukupno 16.420 potvrđenih slučajeva COVID 19. Testirani su uzorci 7.872 osobe objavljeno je na sajtu Covid19.rs. Ukupan broj preminulih od početka epidemije popeo se na 317, prenosi Telegraf. (A.M/banjaluka.net)

SNSD ZAINTERESOVAN ZA DVA MJESTA Dodik uoči sastanka: Očekujem da više ne bude blokada

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će sutra u Istočnom Sarajevu razgovarati sa liderima HDZ-a Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem o imenovanjima, te da je SNSD zainteresovan za dva mjesta – Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH. “Tamo ima već oko pet, šest mjesta koja popunjavaju Bošnjaci