Vijesti 05.06.2016.

U kanjonu Tijesno obustava saobraćaja od 8 do 18 sati

ČITANJE: 1 minuta

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske saopšteno je da će u vrijeme obustave saobraćaj biti preusmjeren na alternativni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Obustava saobraćaja se neće odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka-Bočac i Banjaluka-Agino Selo, kao i vozila hitnih službi.

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno bez zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara. Radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozi se po suvom kolovozu.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zatvorena je petlja “Mahovljani” za sav saobraćaj, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka.

U zoni izvođenja radova, kod mahovljanske petlje, na magistralnom putu Klašnice – Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena je na 30 kilometara na čas.

Saobraćaj će se na ovoj dionici svakodnevno četiri puta obustavljati od 23 do 5 časova ujutro u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

(SRNA)