Vijesti 06.01.2018.

U kasarni u Banjaluci dočekan Badnjak: Vojnici Trećeg RS puka Oružanih snaga BiH nazdravili uoči Božića

ČITANJE: 1 minuta

Starkešine i vojnici Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, i ove godine su u kasarni Kozara u Banjaluci svečano dočekali Badnjak.

Treći puk baštini vrijednosti Vojske Republike Srpske i proslavlja vjerske praznike kao što su vijekovima činile srpske vojne jedinice. Badnjak je između postrojenih vojnika dočekao komandant Trećeg Republika Srpska puka brigadir Nedeljko Kopuz. Nakon kićenja i osveštanja hrastovog drveta, praznik je starješinama, vojnicima i civilima u Oružanim snagama BiH, čestitao vojni sveštenik Dragan Grujić, piše RTRS.

– Da vam od srca čestitam ovaj veliki dan, ovaj praznik, ovaj uvod u praznik Rođenja Hristovog. I mi smo se sabrali u kasarni da ga dočekamo na najljepši mogući način – naglasio je jerej Dragan Grujić.

Starješine i vojnici Trećeg Republika Srpska puka nastavljaju viševekovnu srpsku tradicuju proslavljanja najvećih vjerskih praznika u kasarnama.

– Skromno i dostojanstveno dočekujemo Badnjak. Popijemo po čašu vina i raziđemo se u miru da sa porodicama proslavimo najradonsiji praznik – pozdravio je prisutne Nedeljko Kopuz, komandant Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

(EuroBlic)