Vijesti 18.10.2020.

U KLUBU BILO 500 LJUDI: Policija prekinula koncert poznatog turbo folk pjevača

ČITANJE: 1 minuta

Akcijom inspektora sinoć je u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu prekinut koncert srbijanskog turbo folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija, za vrijeme kojeg su prekršene sve mjere koje su predviđene za suzbijanje širenja virusa korona, a klubu u kojem je zatečeno okvirno 500 osoba izdata je zabrana rada, piše Klix.ba

Sve epidemiološke mjere su prekršene u unutrašnjosti objekta, ali i na platou u neposrednoj blizini ulaza, gdje se nalazio daleko veći broj osoba od dozvoljenog, bez maski i fizičke distance.

Ne obazirući se na znatno narušeno epidemiološko stanje, nesvjesni gosti uživali su u lukavačkom ugostiteljskom objektu sve dok zabavu nisu prekinuli inspektori i policija.

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović za Klix.ba je kazao da je grupa od ukupno četri inspektora, predvođena glavnom kantonalnom inspektoricom sinoć izvršila kontrolu u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu gdje je utvrđeno kršenje naredbe Federalnog kriznog štaba.

Iz Operativnog centra policije su za Klix.ba kazali da je akcija sprovedena u vremenskom periodu od 23:30 sati do 1.15 sati iza ponoći.