Vijesti 10.09.2018.

U KONKURENCIJI 36 LOKALNIH UPRAVA Banjaluka prva po transparentnosti i otvorenosti u BiH

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa predstavnicima inicijative „Istinomjer“, koja prati rad nosilaca javnih funkcija i ispunjenosti njihovih, predizbornih i javnih obećanja.

Predstavnici „Instinomjera“ upoznali su Radojičića sa rezultatima njihove, nedavno objavljene analize pod nazivom „Otvorenost lokalnih uprava u regionu i BiH“, u kojoj je analiziran stepen transparentosti i otvorenosti rada uprava 36 lokalnih zajednica. Prema toj analizi, Banja Luka je, po otvorenosti svog rada, na prvom mjestu od svih posmatranih gradova u BiH, te druga u sveukupnoj konkurenciji.

U razgovoru sa predstavnicima „Istinomjera“, Radojičić je naglasio da je gradska administracija čvrsto opredijeljena za princip transpratnosti svog djelovanja, te da će nastojati da se takva praksa održi i ubuduće.

On je naglasio da je, s tim ciljem, početkom ove godine došlo do modernizacije i uvođenja novih sadržaja na veb stranici Grada, te da je Gradska uprava, iz identičnih razloga, pokrenula i naloge na društvenim mrežana, kao još jedan alat za komunikaciju sa građanima.