Vijesti 10.12.2022.

U Kozarskoj Dubici najkritičnije na nasipu kod Binjače (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

Na magistralni put Kozarska Dubica – Prijedor izlila se rijeka Mlječanica, a zbog obilnih kišnih padavina nadošla je riječica Binjačka, kao i kanali u selima Dubičke Ravni na području dubičke opštine.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zajedno sa dežurnim službama obilazi teren kako bi se utvrdile sve kritične tačke gdje bi voda, usljed obilnih padavina, mogla ugroziti stanovništvo, odnosno njihovu imovinu.

“Najkritičnija tačka je na nasipu kod Binjačke u gradskom području, gdje su angažovane nadležne službe i mehanizacija kako bi se reagovalo i spriječilo ugrožavanje domaćinstava u ovom dijelu grada”, rekao je Reljić.

On je pozvao stanovnike da iz podruma stvari premjeste na viši nivo i da slijede instrukcije nadležnih službi koje su u pripravnosti. Reljić je rekao da je prevelika količina vode i da bez obzira što crpne pumpe rade u punom kapacitetu, postoji opasnost od vode.

On je naglasio da su sve službe na terenu, te da se situacija prati i da će u slučaju potreba zasjedati krizni štab. Reljić je dodao da se za sada na putu prema Prijedoru u mjestu Knežica, kao i u pravcu Kostajnice, saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Voda je prekrila polovinu saobraćajnice na putu prema Gradišci kod “Crnačkog mosta”, a u mjestu Orahova prema Gradišci put je potpuno pod vodom. Kiša u Kozarskoj Dubici pada od juče popodne.

(Z.M/Srna)