Vijesti 20.09.2015.

U Kozarskoj Dubici sutra okrugli sto o izazovima u pomirenju i toleranciji

ČITANJE: 1 minuta
dubica

U Kozarskoj Dubici sutra će biti održan okrugli sto o temi “Izazovi u pomirenju i toleranciji na putu ka stabilnosti” u organizaciji Misije OEBS-a u BiH.

Na okruglom stolu biće riječi o bezbjednosnoj situaciji povratnika i dobrim praksama iz različitih struktura vladinog i nevladinog sektora koje mogu doprinijeti jačanju povjerenja i suživota u lokalnim zajednicama, najavljeno je iz Misije OEBS-a u BiH .

Na skup su pozvani predstavnici lokalnih vlasti, policije, udruženja povratnika i vjerskih zajednica iz opština Kozarska Dubica, Novi Grad, Gradiška i grada Prijedora, predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kancelarije visokog predstavnika i Eufora, kao i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz ovih opština i grada Prijedora.

Učesnicima će se, u uvodnom dijelu, obratiti načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i zamjenik šefa Misije OEBS-a u BiH Aleksandar Čupligin.

Okrugli sto biće održan u hotelu “Cepter” u Kozarskoj Dubici sa početkom u 10.00, a izjave za novinare planirane su za 9.50 časova.

Misija OEBS-a u BiH organizuje skup u saradnji sa “Merhametom” iz Kozarske Dubice.

(Agencije)