Region 10.01.2023.

U Kragujevcu prolaznik usred noći našao kolica sa bebom, policija uhapsila majku

ČITANJE: 2 minute

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su G. P. (21) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo kršenje porodičnih obaveza.

Ona se sumnjiči da je noćas, ispred jedne zgrade u Kragujevcu, ostavila svoju jednogodišnju ćerku u kolicima i udaljila se.

Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra potvrdili su da je noćas njihov dežurni tim lekara Klinike za pedijatriju UKC Kragujevac primio na pregled napuštenu bebu.

– Detaljnim pregledom i dijagnostikom utvrđeno je da je dete u dobrom zdravstvenom stanju, navodi se u saopštenju iz UKC Kragujevac.

U međuvremenu, kontaktiran je kragujevački Centar za socijalni rad, čija ekipa je odmah došla na Kliniku za pedijatriju i preuzela dete. Iz Centar za socijalni rad „Solidarnost” potvrdili su za RTS da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu.

Noćas u kragujevačkoj ulici Zmaj Jovinoj u naselju Bubanj, prolaznici su pronašli ostavljenu bebu.

Ovo su za Danas potvrdili u Zavodu za urgentnu medicinu čija je ekipa zbrinula napušteno dete, kao i kragujevačka policija koja na lice mesta stigla prva po pozivu prolaznika oko 2 sata i 45 minuta posle ponoći.

– Po pozivu građana patrola policije pronašla je bebu u kolicima u Ulici Zmaj Jovinoj kod broja 14. Beba je predata Hitnoj pomoći koja ju je odvezla u Klinički centar, kažu za Danas u kragujevačkoj policiji, čija je patrola smestila bebu u policijski auto da se zagreje dok ne stigne ekipa Hitne pomoći.

Kako iz kragujevačke Hitne pomoći, koja je na lice mesta stigla nešto posle tri sata noćas navode, beba je jednoipogodišnja devojčica, potpuno je zdrava i odnegovana.

– Beba je umela da kaže – „mama”, a uočeno je da je po telu bila ižvrljana olovkom. Dete je naša ekipa zbrinula i predala Pedijatriji Kliničkog centra, kažu u kragujevačkoj Hitnoj pomoći.

Policijska uprava iz Kragujevca kaže da je čitav slučaj predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu i da je sada u nadležnosti Centra za socijalni rad, prenosi Danas.

(SB)

Oznake: Beba, Kragujevac