Sport 16.09.2016.

U Krupi mobilno stanje pred duel sa šampionom

ČITANJE: 3 minute

Susret devetog kola Premijer lige BiH u kome će u subotu Krupa ugostiti aktuelnog šampiona i vodeću ekipu Zrinjski iz Mostara neće biti samo jedna od najinteresantnijih utakmica ove prvenstvene runde, već i duel dva najefikasnija tima u dosadašnjem dijelu sezone.

Fudbaleri Zrinjskog u prvih 720 minuta protivničku mrežu pogodili su 16 puta, odnosno postizali su dva gola po susretu, dok su se izabranici Slobodana Starčevića do sada 14 puta radovali poslije datog gola (1,75 po meču). Sigurno će to biti razlog više da se na stadionu u Krupi na Vrbasu na ovom susretu okupi rekordan broj gledalaca.

Jedan od stubova odbrane domaćina na ovom susretu biće iskusni Radosav Aleksić, koji je od januara do jula 2014. nosio dres Mostaraca. Srpski internacionalac imao je priliku i da mnogo puta igra protiv Mostaraca noseći dres Slavije iz Istočnog Sarajeva i Travnika.

– Ništa novo neću reći kada kažem da je Zrinjski samo nastavio tamo gde je stao na kraju prošle sezone kada je bio šampion. I u prvih osam kola ovog prvenstva nastavili su da melju rivale i već imaju pet bodova prednosti. Nisu puno menjali sastav u odnosu na prošlu sezonu, uigrani su i to je njihova najveća prednost – rekao je Aleksić.

On je svjestan da će zajedno sa saigračima u ovom susretu imati veoma težak zadatak.

– Ne preti se najboljoj ekipi u Premijer ligi, ali učinićemo sve da ovaj susret bude što zanimljiviji, ali i da pokušamo da prekinemo niz od četiri uzastopne pobede Mostaraca – nastavio je Aleksić.

Raduje ga činjenica da Krupa u prvih osam kola ni u jednom susretu nije igrala sporednu ulogu, već je bila ravnopravan rival svim protivnicima.

– Pokazali smo da se možemo nositi sa svima i to bi u ovom susretu moglo da dođe do izražaja. Mnogi smatraju da je naša prednost teren sa vještačkom travom, ali dok sam bio u Mostaru Zrinjski je trenirao na pomoćnom terenu, koji je takođe imao plastičnu podlogu, tako da za njih to neće biti nikakav hendikep – izjavio je Aleksić.

Sudar dvije najefikasnije ekipe proteći će bez vodećeg strijelca Premijer lige Elvira Koljića.

– Njegovo neigranje, kao i izostanak kažnjenih Denisa Čomora i Irfana Jašarevića za nas je svakako nenadoknadiv gubitak, ali moramo stisnuti zube i pružiti i više od stvarnih mogućnosti, ako želimo pozitivan rezultat. Vjerujem da smo sposobni za to i da ćemo se poslije utakmice radovati bodu, a možda i cijelom plijenu – dodao je Aleksić.

Šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević ističe da bi najveća prednost Krupe uz plastičnu podlogu mogao biti nedostatak motivacije kod igrača Zrinjskog.

– U utakmicama kada ste izraziti favoriti, kao što je slučaj u ovom meču, teško je motivisati ekipu, tako da će moj kolega na klupi Zrinjskog Vinko Marinović sigurno imati problema o tom pitanju. S duge strane, nama motivacija sigurno ne nedostaje, što smo pokazali i u duelu sa Slobodom iz Tuzle, koju smo kao velikog favorita ispratili sa tri gola u njihovoj mreži – naglasio je Starčević.

Problemi

Meč protiv Zrinjskog sigurno će propustiti Denis Čomor zbog tri žuta kartona te “pocrvenjeli” Irfan Jašarević.

– Ono što može da raduje i da povrijeđeni igrači: Slobodan Milanović, Uroš Mirković, Elvir Koljić i Nemanja Damjanović treniraju, mada su male šanse da bilo ko od njih zaigra u ovom meču. U kombinaciji će biti i novajlija Saša Kajkut, koji je dobio svu papirologiju, što nam ulijeva dodatni optimizam da možemo ostati neporaženi – naglasio je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

(Glas)