Svijet 18.12.2022.

U Moskvi najveća snježna oluja od 1941. godine (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Glavni grad Rusije Moskvu u protekloj noći pogodila je velika snježna oluja koju meteorolozi, na dnevnom nivou, ne bilježe još od 1941. godine.

Prema pisanju ruskih agencija, u protekla 24 časa porast padavina u Moskvi prouzrokovao je velike probleme, a zbog snježnih padavina i brojne ulice su blokirane, prenosi RTRS.

Kako predviđaju meteorolozi, snježni nanosi u Moskvi će do 19. decembra porasti na 40 centimetara. Udari vjetra mogu dostići 15 metara u sekundi – piše Strana.

Takođe, ruski meteorolozi su naglasili kako je u jednom danu u gradu palo skoro 30 odsto mjesečnih padavina.

– S obzirom na to da će snijeg u gradu nastaviti i tokom dana, ovo će se uvrstiti u najveće snježne padavine u jednom danu još od 1879. godine – pišu Meteonovosti.

Gradsko ministarstvo saobraćaja savjetovalo je svim građanima da odustanu od putovanja automobilima u narednih nekoliko dana te da pređu na gradski prevoz.

Zbog velikih snježnih padavina, u Moskvi je danas otkazano i 56 letova, a čini se kako snježne padavine prave problem svima osim onim najmlađim stanovnicima koji su iskoristili i ovu priliku za uživanje u zimskim radostima.

(Z.M)