Vijesti 11.03.2017.

U mraku ulice u centru i pored škole u Čelincu i Kotor Varošu

ČITANJE: 1 minuta

Stanovnici Čelinca i Kotor Varoša traže da pod hitno bude riješen problem sa uličnom rasvjetom tvrdeći da ulice često ostaju u mraku, pa čak i na frekventnim mjestima kao što su autobuska stajališta i škole.

Ogorčeni stanovnici obje opštine ističu da već duže vrijeme ulice nisu adekvatno osvijetljene. Čelinčani tvrde da su primorani da prolaze polumračnim ulicama, te da jedino osvjetljenje dopire sa obližnjih objekata. Smatraju da je riječ o štednji, ali i nemaru.

– U mjesnim zajednicama je isključena svaka druga sijalica,  kako bi se trošilo manje struje, dok u centru već dvije sedmice ne radi rasvjeta na autobuskom stajalištu, ali i kod škole. Zbog toga roditelji strahuju za djecu koja nakon završetka nastave moraju ići mračnim ulicama – rekla je jedna mještanka iz ove opštine.

Predstavnici opštine Čelinac negiraju navode mještana i pojašnjavaju da se rasvjeta kasno uključuje.

Stanovnici susjedne opštine Kotor Varoš ističu da je dio rasvjete na gradskim ulicama pogašen, dok su seoske potpuno u mraku. Međutim, predstavnici ove lokalne zajednice uvjeravaju da bi problem sa uličnom rasvjetom uskoro trebalo da bude riješen.

– Izabrali smo izvođača radova i riješeno je gro grada kada je riječ o uličnoj rasvjeti, a ostala su još neka dva lokaliteta i potom će nastaviti prema mjesnim centrima – rekao je načelnik ove opštine Zdenko Sakan, dodajući da su zbog vjetra u prethodne dvije sedmice imali kvarova.

(Glas)