Vijesti 09.06.2016.

U MZ Verići ogorčeni stanjem na groblju za poginule borce

ČITANJE: 1 minuta
Spomen-kompleks borcima NOR-a i mjesta gdje su sahranjeni borci iz posljednjeg rata u mjesnoj zajednici Verići je zarastao u travu, a u Savjetu MZ kažu da su razočarani nebrigom nadležnih.

Taj kompleks površine je dva dunuma i obuhvata 13 spomenika borcima iz posljednjeg rata, te spomenik za 130 boraca NOR-a.
“Razočarani smo u Gradsku upravu i Gradsku boračku organizaciju jer se po stanju kompleksa može vidjeti koliko nekome znači spomen-groblje koje je 2014. godine uvršteno na listu spomen-obilježja od značaja za grad”, rekao je Slaviša Vučković, predsjednik Savjeta MZ Verići.
Vučković kaže da je posljednjih pet godina o trošku Savjeta organizovano košenje i da jednom ili dva puta godišnje bude pokošeno od “Tamarisa”, te da je sada sve manje zainteresovanih pojedinaca za uređivanje ovog kompleksa.
U Gradskoj boračkoj organizaciji kažu da nemaju sredstava, ali da će kao i svake godine do sada pred Vidovdan organizovati košenje trave u tom kompleksu.
“Boračka organizacija grada nema ni u lijevoj ni u desnoj ruci. U Savjetu MZ treba da znaju da su dio lokalne zajednice i oni treba da to stave u listu prioriteta kao što stavljaju neki lokalni put”, rekao je juče Goran Rogić, predsjednik Gradske boračke organizacije. Spomenik i spomen-ploče u Verićima trebalo bi da budu i sanirane jer su zajedno sa još 17 spomenika 2014. godine, nakon procjene stanja u kojem su, predloženi za sanaciju.
(nezavisne.com)