Vijesti 18.03.2023.

U napadu u Obilićevu povrijeđena novinarka Vanja Stokić

ČITANJE: 2 minute

Glavna i odgovorna urednica portala “etrafika” Vanja Stokić povrijeđena je u večerašnjem napadu huligana u Banjaluci.

U prostorijama Transparensi internešnala BiH u Krfskoj ulici u banjalučkom naselju Obilićevo huligani su večeras napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije “Bh. povorka ponosa”.

Portal “mojabanjaluka.info” piše da su huligani Vanju Stokić bacili preko zida.

“Momka koji je bio s njom su udarili šakom u glavu, a potom i flašom. Oni su, nakon pregleda u Službi hitne medicinske pomoći, upućeni na dalje pretrage u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske”, navodi pomenuti portal.

PU Banjaluka je saopštila da im je večeras oko 18,45 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizaciije u ulici Krfska u Banjaluci, na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija, prenosi mondo.ba.

Novinarka portala E-trafika Vanja Stokić koja je povređena u napadu huligana na aktiviste LGBTIQ zajednice u Banjaluci, izjavila je da je policija dozvolila huliganima da “tuku ljude”, prenosi N1.

„Policija je dozvolila da huligani tuku večeras ljude na Mejdanu. Bili su tu i samo su se sklonili“, napisala je Stokić na svom Fejsbuk profilu.

Ona je za sarajevski portal Žurnal izjavila da je novinare i aktiviste Organizacionog odbora „Bh. povorka ponosa“ i udruženja „Geto“ ispred prostorija Transparensi Internešnela u BiH u banjalučkom naselju Mejdan napalo oko 30 huligana.

„Razbježali smo se. Mene su stigli i bacili me preko jednog zida, povrijeđen mi je lakat“, navela je ona.

Dodala je da su huligani aktivisti Ajdinu Kamberu razbili flašu o glavu.

„Ajdin i ja uspjeli smo pobjeći do vozila i kružili smo tražeći ostale kolege. Ugledali smo patrolu policije, rekavši im da tuku ljude u blizini, da bi oni rekli da s tim nemaju ništa“, navela je Stokić, prenose agencije.

Oznake: Vanja Stokić