Vijesti 30.05.2016.

U naselju Česma se obrušio veliki dio puta

ČITANJE: 1 minuta

“Nekoliko metara od moje kuće put je u četvrtak jednostavno propao. Odvojio se i cijeli taj nasip ispod je propao. Zemlja je popucala i ova zaštitna ograda se slomila. Sad se ne može proći autom do kuće. Ljudi moraju ići na posao, a ne znamo kako. Ja sam auto parkirao u tuđem dvorištu jer do svog ne mogu proći”, rekao je za Klix.ba Radomir Radanović, mještanin ovog naselja.

Na ovom dijelu puta je nakon poplava 2014. godine rađen potporni zid dug 200 metara, ali on nije izdržao, a provalija koja se nalazi uz rijeku Vrbas svakodnevno se urušava.

“Na tom mjestu koje je propalo rađen je nasip i ja vjerujem da je dosta novca u to uloženo. Ali kako se može vidjeti, zemlja propada jer to nije dobro urađeno. Dok se ne nađe trajno rješenje treba naći neko privremeno, da možemo prolaziti svojom ulicom autima”, kaže Radomir.

Mađutim, mještanin tvrdi da ovim putem nije sigurno ići ni pješke.

“Nikad ne znaš kada će se još neki dio zemlje odvojiti i strahujemo i za djecu koja se igraju tu po ulici. Sad ih ne smijemo pustiti dalje od kuće. Zaštitna ograda je propala i pitanje je vremena kad će zemlja skroz propasti i jednostavno skliznuti u Vrbas”, objasnio je Radomir.

Stanovnici ovog dijela grada su pozivali nadležne službe da pronađu rješenje, ali se oni još nisu oglasili.

(Klix)