Vijesti 27.11.2017.

U naselju Nova Varoš otvoreno dječije igralište

ČITANJE: 2 minute

U banjalučkom naselju Nova Varoš danas je otvoreno dječije igralište izgrađeno, zahvaljujući donaciji kompanija “Elnos grupa” i “Tenzo”.

Izgralište “Nova energija” u Ravnogorskoj ulici svečano su otvorili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednik Uprave “Elnos grupe” Dušan Torbica, direktor kompanije “Elnos BL” Branko Torbica i direktor kompanije “Tenzo” Željko Petrović.

Radojičić je rekao novinarima da je “Nova energija” osmo igralište izgrađeno ove godine, te da se očekuje da ove sedmice bude završeno još jedno.

“Gradi se još nekoliko igrališta. Razgovaramo sa još nekoliko potencijalnih donatora, tako da je prilično izvjesno da će akcija biti nastavljena i naredne godine”, rekao je Radojičić.

Torbica je istakao da je “Elnos grupa” učestvovala u ovom projektu sa velikim entuzijazmom, vodeći se idejom da su dječija radost, igra i mašta istinske vrijednosti.

“Željeli smo da iznenadimo djevojčice i dječake Banjaluke, tako što ćemo im pokloniti mjesto za igru kakvo se može vidjeti u svjetskim metropolama. Nadam se da smo u toj namjeri bar djelimično uspjeli. Sreća i iznenađenje koje danas vidimo na njihovim licima su istinski najveća nagrada za naš trud”, rekao je Torbica.

Petrović je istakao da se kompanija “Tenzo” vrlo rado uključila u projekat, ističući da je ovo igralište modernije i da posjeduje kreativnu bezbjednu podlogu.

“Ponosni smo na realizaciji postavljanja podloge koja obezbjeđuje maksimalan stepen bezbjednosti pri dječijoj igri”, rekao je Petrović.

Kreativno igralište u Ravnogorskoj predstavlja kombinaciju modernog dizajna koje je uklopljeno u postojeću zelenu površinu i na njemu se istovremeno može igrati 70 djece.

Igralište je kreirano u skladu sa standardima igre savremenog doba i ispunjava najviše EU standarde vezane za bezbjednost opreme i podloge.

Igralište “Nova energija” je specifično i po tome što je u svih 450 metara kvadratnih površine pokriveno šarenom bezbjednosnom podlogom na kojoj se djeca mogu igrati bez opasnosti od povreda.

(Srna)