Vijesti 15.03.2017.

U nedjelju izbori: Banjalučani neinformisani, stranke u “zaletu”

ČITANJE: 1 minuta

Glas da su izbori za savjete mjesnih zajednica u nedjelju, sporo stiže do Banjalučana.

Njih oko 188.000 sa pravom glasa, u 57 mjesnih zajednica, trebalo bi da u nedjelju prošeta do biračkih mjesta i među 1020 kandidata, zakoruži one koji su im po volji.

“Važno je da građani znaju da će njihov glasački listić biti važeći ako prilikom glasanja glasaju najmanje za jednog kandidata, a najviše za onoliko kandidata koliko se članova savjeta bira u njihovoj mjesnoj zajednici”, rekla je predsjednik Komisije Grada Banjaluka Nada Batinar.

Stanovnicima Starčevice, najvećeg banjalučkog naselja, uhvatili smo muštuluk. Njih oko 16.000 će moći da glasa za 36 kandidata.

U naselju Petrićevac čak 49 kandidata boriće se za samo devet mjesta u savjetu mjesne zajednice. Birači, prilično letargični.

Dok su birači neinformisani i neodlučni, stranke ništa nisu prepustile slučaju. One se već sada zagrijavaju za izbore 2018.godine. Mjesne zajednice služe kao lakmus papir i predigra. Među njima prednjači SNSD koji je predložio najviše kandidata u čiju pobejdu, kažu, vjeruju. A oni koji sa stolovanjem u mjesnim zajednicima imaju iskustva, kažu da je ključ volonterski rad i dobra spona sa gradskim ocima.

“Ja sam na ovoj poziciji od prije godinu i tri mjeseca. Uspio da stupim u kontakt sa gradoančelnikom, tadašnjim Gavranovićem i izveo sam ga na teren i obišao je sve ove goruće probleme”, rekao je predsjednik MZ “Petrićevac” Ruško Petković.

Birači će u nedjelju da daju svoj sud. Od 9 do 16 sati imaće priliku da izaberu predstavnike koji će se boriti za njihova naselja.

(ATV)