U nedjelju Kozarske poklade

U potkozarskom selu Bistrica, 18. februara (nedjelja) održaće se tradicionalne 12. “Kozarske poklade”, kojima pravoslavni vjernici obilježavaju završetak mrsnih dana, pred početak velikog Vaskršnjeg posta.

Organizatori manifestacije koja je crkveno-narodnog karaktera su Srpska pravoslavna crkvena opština Bistrica (Bistrica – Verići) i Turističke organizacije Banje Luke i Prijedora.

U 10 časova održaće se Sveta liturgija u porti Hrama Sv.proroka Ilije u Bistrici dok je zvanično otvaranje manifestacije najavljeno u 12 časova i 30 minuta U pjesmi, igri i zakuskama uživaće mještani i posjetioci te zvanice iz cijele Republike Srpske.

Lovačka udruženja , čuvari običaja, folklorna i kulturno-umjetnička kao i pjevačka društva, pripremili su bogat zabavni program, a domaćice Potkozarskih sela ponudiće gastronomsko bogatstvo. starinskih jela (popara, čvarci, sir, kajmak, pura, cicvara)

Kozarske poklade su postale primamljiva turistička atrakcija koja spaja ljude i čuva stare običaje.

Sporne naplatne kućice “nestaju” do 20. septembra

Uklanjanje naplatnih kućica na magistralnom putu Banjaluka – Klašnice počelo je danas, a pošto je rok za izvođenje radova 45 radnih dana sporni objekti trebalo bi da budu premješteni do 20. septembra.

UHAPŠEN U BRISELU Zatražili izručenje Radinkovića

Ministarstvo pravde BiH zatražilo je od belgijskih vlasti izručenje Nenada Radinkovića (30) iz Laktaša, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je u Banjaluci poginuo Banjalučanin Nikola Đurović (21), potvrđeno je “Nezavisnim”.