Vijesti 11.02.2017.

U nekoliko sekundi zapalio džip bivšeg šefa policije

ČITANJE: 2 minute

Prije nego što mu je zapaljen luksuzni hamer, Zoranu Stanišljeviću, bivšem načelniku CJB Banjaluka, niti je prijećeno, niti mu je dat bilo kakav signal da bi se to moglo dogoditi.

To je “Nezavisnim” potvrdio dobro obaviješteni izvor, nakon što je u noći između četvrtka i petka, u Kozarskoj ulici, na terencu nekadašnjeg prvog banjalučkog policajca izazvan požar.

“Napad je doslovno trajao nekoliko sekundi. Muškarac je prišao, posuo auto gorivom sa prednje strane i potpalio, a zatim pobjegao munjevitom brzinom”, otkriva naš izvor.

Sagovornik “Nezavisnih” dodaje da vozilo nije bilo kasko osigurano, što znači da će Stanišljević sam morati da izmiri štetu koja mu je nanesena.

“A ona je jako velika. Automobil, proizveden 2008. godine, vrijedio je oko 40.000 maraka i malo šta na njemu se može iskoristiti. Šteta je gotovo totalna”, pojašnjava naš sagovornik.

Stanišljevića, koji je bio načelnik CJB Banjaluka do januara 2010. godine, s te funkcije smijenio je tadašnji ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo.

Pet mjeseci kasnije Vlada RS ga je postavila na čelo Agencije za upravljanje oduzetom nelegalno stečenom imovinom RS, kojom je rukovodio donedavno.

Trenutno je posvećen ličnom biznisu. Od prošle godine je vlasnik i direktor zaštitarske agencije “VDH Security”, na čijem parkingu je hamer zapaljen. Ispred te firme nalazi se nekoliko kamera i, kako saznajemo, video-nadzor je snimio trenutke napada.

U trenutku paljevine, koja je policiji prijavljena u petak oko 1.40, kako se saznaje, u objektu je bio jedan čuvar koji će, pretpostavlja se, biti saslušan u svojstvu svjedoka.

Napadač je, saznajemo, došao pješice. Imao je kapu na glavi, a nakon što je realizovao cilj, pobjegao je prema zapadnom tranzitu.

Mjesto napada u petak, od ranog jutra pa do devet časova, bilo je opasano policijskim trakama. Nekoliko policajaca uzimalo je tragove.

Stanišljević, koji je ujutru nakon uviđaja kratko izašao ispred agencije, nije želio da komentariše ovaj napad. Samo je rekao da policija istražuje slučaj i da neće davati izjave.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, potvrdila je da su požar lokalizovali vatrogasci. Kako je dodala, izvršen je uviđaj te su izuzeti predmeti i tragovi koji će pomoći u rasvjetljavanju krivičnog djela, koje je okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti.

(Nezavisne)