Vijesti 30.12.2015.

U novogodišnjoj noći hladno, stiže i snijeg

ČITANJE: 3 minute
Snijeg
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno, prije podne sa slabim snijegom ili rosuljom, po kotlinama sa maglom ili sumaglicom, a na jugu pretežno sunčano.

Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera, tokom dana do umjeren sjeverac, a na jugu bura, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

I narednih dana najavljuje se hladno vrijeme uz malu, popodne i umjerenu oblačnost. Pretežno oblačno i tmurno će biti dijelom u Krajini, na istoku u planinama i uz rijeku Drinu. Jutarnja temperatura od -9°C u planinama, u većini predjela od -6°C do -2°C, na jugu oko 1°C. Najviša dnevna temperatura od -3°C do 1°C, na jugu do 5°C, u višim predjelima oko -5°C.

U novogodišnjoj noći hladno vrijeme sa negativnom temperaturom od -6°C do -2°C.

U petak (01.januar): Početak 2016 godine će biti u znaku hladnog i suvog vremena, te promjenjljivu do pretežnu oblačnost. Prema večeri u većini predjela pretežno oblačno.U pojedinim predjelima će biti ledeni dan. Jutarnja temperatura od -9°C u planinama, u većini predjela od -6°C do -2°C, na jugu oko 1°C. Najviša dnevna temperatura od -3°C do 1°C, na jugu do 5°C, u višim predjelima oko -5°C.

U subotu (02.januar): Drugi dan nove godine će ostaje u znaku hladnog i suvog vremena, te promjenjljivu do pretežnu oblačnost. Dan će biti leden u višim predjelima, dok u ostalim krajevima očekujemo mali rast dnevne temperature. Uveče moguće provejavanje snijega u planinama. Jutarnja temperatura od -9°C u planinama, u većini predjela od -5°C do -1°C, na jugu oko 1°C. Najviša dnevna temperatura od -1°C do 4°C, na jugu do 7°C, u višim predjelima oko -4°C.

OD NEDELJE PROMJENA VREMENA

U Republici Srpskoj u nedjelju, 3. januara, očekuje se promjena vremena kada će se naoblačenje sa zapada, uz kišu i snijeg na planinama, proširiti na većinu krajeva, rečeno je Srni u Republičkom hidrometereološkom zavodu.

U nedjelju, tokom popodneva očekuje se umjeren snijeg i u nižim predjelima na sjeveru dok će intenzivniji biti u centralnom planinskom pojasu, na jugu kiša koja prema večeri može biti i intenzivnija.

Jutarnja temperatura u većini predjela od minus četiri do jedan stepen, a najviša dnevna od minus dva do dva, na jugu do šest stepeni Celzijusovih.

Prema izgledima vremena, u ponedjeljak, 4. januara biće snježnih padavina u planinskim, a susnježice i kiše u nižim predjelima, dok će utorak, 5. januar, biti suv uz hladno jutro.

U noći u srijedu, 6. januara, moguće su mješovite padavine kiše, snijega i kiše koja ledi, nakon čega se očekuje ponovo suvo, ponegdje tmurno vrijeme, a prema izgledima isto vrijeme zadržaće se i na Božić, 7. januara.

(ATV)