U NOVOM TABORU Nedeljko Milaković napustio SP, u najavi prelazak u SDS

Nedeljko Milaković, poslanik Socijalističke partije RS u Narodnoj skupštini Srpske, uskoro će zvanično postati član Srpske demokratske stranke.

Prema saznanjima našeg portala, dogovor između Milakovića i najveće opozicione stranke u Srpskoj okvirno je postignut još prije desetak dana.

– Iako je upravo on zaslužan zašto je Socijalistička partija obezbjedila parlamentarni status, rukovodstvo ove stranke na čelu sa predsjednikom Petrom Đokićem nije željelo da ga stavi za nosioca liste SP za ovogodišnje izbore. Pitanje je da li bi bio i među prvih pet – ističe za naš portal odlično obavješteni izvor koji je insistirao na anonimnosti.

Podsjećamo, zahvaljujući 3 500 osvojenih glasova, Milaković je jedini sa liste SP 2014. godine obezbjedio direktni mandat za republički Parlament, na osnovu čega je ova stranka dobila još četiri kompenzaciona, pa je u Skupštini djelovala sa pet poslanika.

Uporedo sa nezadovoljstvom u Socijalističkoj partiji, krenuli su razgovori sa SDS-om, a nedavno je postignut i konačan dogovor.

– Milaković će pristupiti SDS-u i trebalo bi tokom ove sedmice da se to i ozvaniči. Takođe, biće i na SDS-ovoj listi za ovogodišnje izbore – ističe naš izvor.

Ovaj, sad već bivši socijalista, izazvao je prošle sedmice interes javnosti jer je bio jedini poslanik vladajuće koalicije koji je glasao za usvajanje zaključaka Anketnog odbora o smrti Banjalučanina Davida Dragičevića (21). Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, Milaković je rekao da će zbog takvog glasanja, gdje je stavio razum ispred politike, trpiti posljedice.

(Srpskacafe)

OGLAS GRADSKE UPRAVE Na prodaju garaže u šest ulica

Gradska uprava objavila je juče oglas o prodaji garaža pribavljanjem pismenih ponuda. Iz Gradske uprave je saopšteno da su na prodaju garaže u ulicama Filipa Macure, Masarikovoj, Majke Knežopoljke, Vojislava Đede Kecmanovića, Carice Milice i Sime Matavulja. – Pravo podnošenja ponude imaju fizička i pravna lica. Ponude se podnose zaključno sa 2. oktobrom 2018. godine

ZBOG SMJEŠTAJA U STUDENTSKE DOMOVE Nastava na fakultetima odgođena za 8. oktobar

Početak nastave na Banjalučkom univerzitetu u školskoj 2018/2019. godini, umjesto 1. oktobra, pomjeren je na 8. oktobar, zbog smještaja studenata u studentske domove i potreba organizovanja trećeg upisnog roka, čiji će konkurs biti objavljen u ponedjeljak. Potvrdio je ovo Dario Stanković, portparol Banjalučkog univerziteta, koji kaže da je nakon trećeg upisnog roka potrebno i završiti

PROMOTIVNA VOŽNJA Bajkeri u Banjaluci upozorili da su i školarci učesnici u saobraćaju

U Banjaluci je danas organizovana promotivna vožnja u organizaciji Moto-klub “Bezbjednost”, zajedno sa Moto klubom “Maršal” i motociklistima iz Auto kluba “Garaža 78”, a uz podršku Auto-moto saveza Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Motociklisti su sa vidnim obilježjima „ŠKOLA JE POČELA, BAJKERI ČUVAJMO NAŠU DJECU“! prodefilovali gradom kako bi doprinijeli podizanju svjesti

ZA VIKEND Obustava saobraćaja sutra u centru Banjaluke

Zbog rolerijade će sutra od 7 do 17 časova, biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save (Pozorište) do Bulevara cara Dušana (Ekvator). Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza

LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ U BANJALUCI “Moramo više pažnje da posvetimo čitanju da nam djeca rastu uz knjigu”

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić ugostio je danas istaknutog srpskog književnika Ljubivoja Ršumovića, uz čije su stihove odrasle mnoge generacije. Na sastanku kojem je prisustvovao i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, Predrag Bjelošević, predsjednik Zoran Talić zahvalio je pjesniku, što daje veliki doprinos književnosti, pozorištu i uopšte kulturi Banjaluke i Republike Srpske. Književnk Ljubivoje

Upoznajte najbogatiji “parking” u Banjaluci

Treći sprat stambene zgrade na broju 79A, u Karađorđevoj ulici u Banjaluci, jedan je od najbogatijih i najveselijih u gradu na Vrbasu. Goran Filipović, otac dvomjesečnog Jakova, priča za “Nezavisne” da dječijeg smijeha u njihovom hodniku ne nedostaje. Pored njegovog sinčića, u susjednim stanovima odrastaju još tri bebe. (Nezavisne)