U NOVOM TABORU Nedeljko Milaković napustio SP, u najavi prelazak u SDS

Nedeljko Milaković, poslanik Socijalističke partije RS u Narodnoj skupštini Srpske, uskoro će zvanično postati član Srpske demokratske stranke.

Prema saznanjima našeg portala, dogovor između Milakovića i najveće opozicione stranke u Srpskoj okvirno je postignut još prije desetak dana.

– Iako je upravo on zaslužan zašto je Socijalistička partija obezbjedila parlamentarni status, rukovodstvo ove stranke na čelu sa predsjednikom Petrom Đokićem nije željelo da ga stavi za nosioca liste SP za ovogodišnje izbore. Pitanje je da li bi bio i među prvih pet – ističe za naš portal odlično obavješteni izvor koji je insistirao na anonimnosti.

Podsjećamo, zahvaljujući 3 500 osvojenih glasova, Milaković je jedini sa liste SP 2014. godine obezbjedio direktni mandat za republički Parlament, na osnovu čega je ova stranka dobila još četiri kompenzaciona, pa je u Skupštini djelovala sa pet poslanika.

Uporedo sa nezadovoljstvom u Socijalističkoj partiji, krenuli su razgovori sa SDS-om, a nedavno je postignut i konačan dogovor.

– Milaković će pristupiti SDS-u i trebalo bi tokom ove sedmice da se to i ozvaniči. Takođe, biće i na SDS-ovoj listi za ovogodišnje izbore – ističe naš izvor.

Ovaj, sad već bivši socijalista, izazvao je prošle sedmice interes javnosti jer je bio jedini poslanik vladajuće koalicije koji je glasao za usvajanje zaključaka Anketnog odbora o smrti Banjalučanina Davida Dragičevića (21). Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, Milaković je rekao da će zbog takvog glasanja, gdje je stavio razum ispred politike, trpiti posljedice.

(Srpskacafe)

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.