U OKVIRU PROJEKTA “ZAJEDNO MISLIMO DOBRO” Zvezdara teatar u Banjaluci

Udruženje “Misli dobro” zajedno s prijateljima i partnerima pokrenulo je projekat “Zajedno mislimo dobro” s ciljem da se obnove sanitarne prostorije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

“Projekat ćemo započeti i promovisati kroz predstavu Dušana Kovačevića ‘Hipnoza jedne ljubavi’, koja upravo govori o jednom od najvećih problema našeg društva – odlascima, rasipanju porodica, umiranju sela”, rekli su u Udruženju građana “Misli dobro”.

Početak projekta podržali su brend “Manja” i domaći trgovački lanac “Tropic”, koji su obezbijedili sredstva za održavanje predstave u iznosu od 20.000 KM, a sav prihod od prodaje ulaznica (oko 15.000 KM) biće doniran za obnovu sanitarnih prostorija.

Predstava “Hipnoza jedne ljubavi”, u kojoj glume Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Mina Softić, Dragan Petrović Pele, Jovan Jovanović i Ivan Mihailović, biće igrana u Narodnom pozorištu Republike Srpske u dva termina 8. i 9. maja.

“Nadamo se da će preduzeća, institucije i građani prepoznati značaj projekta i u skladu sa svojim mogućnostima donirati novčana sredstva kako bi majkama iz cijele Republike Srpske olakšali boravak u bolnici”, rekli su u ovom udruženju, dodajući da je namjera da u prvoj fazi projekta bude obnovljeno 21 kupatilo, za šta je potrebno oko 60.000 KM.

(Nezavisne)

AKCIJA Policija sinoć alko-testovima “blokirala” grad

Proteklu noć banjalučka policija bukvalno je “pokrila” sve ključne pozicije na saobraćajnicama u gradu. Jedna od najrigoroznijih akcija, koja je za cilj imala kontrolu alkohola u krvi vozača, odigrala se sinoć i noćas.

MUP Pronađeno dijete iz Banjaluke samovoljno otišlo od kuće

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrdili su da nema elemenata krivičnog djela u vezi sa 13-godišnjim djetetom iz Banjaluke koje je policija pronašla nakon što su roditelji prijavili njegov nestanak, rečeno je Srni u MUP-u.