U OKVIRU PROJEKTA “ZAJEDNO MISLIMO DOBRO” Zvezdara teatar u Banjaluci

Udruženje “Misli dobro” zajedno s prijateljima i partnerima pokrenulo je projekat “Zajedno mislimo dobro” s ciljem da se obnove sanitarne prostorije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

“Projekat ćemo započeti i promovisati kroz predstavu Dušana Kovačevića ‘Hipnoza jedne ljubavi’, koja upravo govori o jednom od najvećih problema našeg društva – odlascima, rasipanju porodica, umiranju sela”, rekli su u Udruženju građana “Misli dobro”.

Početak projekta podržali su brend “Manja” i domaći trgovački lanac “Tropic”, koji su obezbijedili sredstva za održavanje predstave u iznosu od 20.000 KM, a sav prihod od prodaje ulaznica (oko 15.000 KM) biće doniran za obnovu sanitarnih prostorija.

Predstava “Hipnoza jedne ljubavi”, u kojoj glume Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Mina Softić, Dragan Petrović Pele, Jovan Jovanović i Ivan Mihailović, biće igrana u Narodnom pozorištu Republike Srpske u dva termina 8. i 9. maja.

“Nadamo se da će preduzeća, institucije i građani prepoznati značaj projekta i u skladu sa svojim mogućnostima donirati novčana sredstva kako bi majkama iz cijele Republike Srpske olakšali boravak u bolnici”, rekli su u ovom udruženju, dodajući da je namjera da u prvoj fazi projekta bude obnovljeno 21 kupatilo, za šta je potrebno oko 60.000 KM.

(Nezavisne)

NIŠTA OD BORCA Željko Vranješ ima novi klub

Nekadašnji trener banjalučkog Borca Željko Vranješ preuzeo je prvoligaša Slobodu iz Mrkonjić Grada, koja će imati težak zadatak da izbori opstanak u društvu najboljih.

SKUPŠTINA GRADA Donesena odluka o izmjeni regulacionog plana “Jug 7”

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da je na sjednici Skupštine grada Banja Luka, održanoj 26. juna 2018. godine, donesena Odluka o izradi izmjene Regulacionog plana za prostor između ulica: Bulevara cara Dušana, Omladinske, Radoja Domanovića, Branka Morače, Patre, Teodora Kolokotronisa i lijeve obale Vrbasa – radni naziv „Jug 7“.