U ORGANIZACIJI GRADA Besplatne sportske sekcije od septembra

Grad će do 21. avgusta formirati rang-listu profesora koji će po školama od septembra sprovoditi besplatne sportske sekcije koje će se finansirati iz gradske kase.

Potvrdio je ovo načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac i dodao da se na javni poziv za sprovođenje ovog projekata prijavilo 38 nezaposlenih profesora fizičkog vaspitanja.

– Komisija je obavila intervjue sa kandidatima i konstatovala da je uslove ispunilo njih 28, a programom je  predviđeno da će sa djecom raditi 26 profesora – rekao je Banjac.

(Glas Srpske)

LAKTAŠI Mladić poginuo prilikom postavljanja bazena na vikendici

Dvadesetdvogodišnji M. R. iz Cazina, radnik cazinske firme “Vodovel bazeni” poginuo je prilikom ugradnje opreme za bazen na vikendici vlasništvo R. T. u mjestu Donji Kadinjani kod Laktaša, potvrđeno je jutros iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

POČELI RADOVI Lazarevo dobija novo dječije igralište

Počela je gradnja dječijeg igrališta u naselju Lazarevo, u dijelu dvorišta Osnovne škole „Borisav Stanković“. Ovo je prvo dječije igralište koje se gradi u ovom naselju iz velike akcije Grada i društveno odgovornih kompanija.

TRI DANA Obustava saobraćaja u Aleji Svetog Save

Zbog završnih radova asfaltiranja kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save kod zgrade Osnovnog suda, od četvrtka 9.avgusta u 8.00 časova do subote 11. avgusta u 18.00 časova,  biće obustavljen saobraćaj u Aleji Svetog Save, na dijelu od Ulice Nikole Pašića do Ulice kralja Petra I Karađorđevića (Narodno pozorište RS), kao i u Ulici Vase Pelagića,