Vijesti 07.06.2021.

U ORGANIZACIJI ISTOČNE ALTERNATIVE: Na trgu u Bratuncu prikazan film o Ratku Mladiću

ČITANJE: 1 minuta

U Bratuncu je večeras, u organizaciji Udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske, prikazan dokumentarni film “Uspon generala Ratka Mladića”, u znak podrške i zahvalnosti srpskom generalu, heroju i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske uoči sutrašnjeg izricanja presude u Hagu.

Predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović rekao je Srni da ovaj film o Mladićevom ratnom putu i podvizima zaslužuje posebnu pažnju, bez obzira kakvu će presudu donijeti antisrpski sud u Hagu.

Projekciji dokumentarca na pozornici na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu prisustvovalo je više desetina građana, koji su poslali poruku podrške i izraze zahvalnosti generalu za odbranu srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske, poručujući da Mladićevo djelo neće biti zaboravljeno.

“Srbi u Podrinju nikada ne smiju i neće zaboraviti da su Mladić i Vojska Republike Srpske oslobodili ovo područje od najekstremnijih muslimanskih džihadista koji su sijali smrt ubijajući i uništavajući sve što je srpsko. Mladić je oslobađanjem Srebrenice oslobodio cijelo srednje Podrinje i donio slobodu srpskom narodu”, naglasio je Pavlović.

On i veći broj njegovih istomišljenika su sa ljetne pozornice uputili pozdrav zahvalnosti i podrške Mladiću, ističući da srpski narod nikada neće prihvatiti teret odgovornosti koji mu žele nametnuti, jer genocida nije bilo.

“Film je poruka zahvalnosti generalu Mladiću i svima koji su stvarali Republiku Srpsku i borcima koji su branili srpski narod”, istakao je Pavlović.

On je pozvao Srbe na slogu ističući da Republika Srpska mora biti iznad svega, jer ona garantuje slobodu srpskom narodu sa lijeve strane Drine.

(Srna/SB)