Sport 12.06.2021.

U ORGANIZACIJI SNSD-a: Đajić otvorio humanitarni turnir u malom fudbalu na Petrićevcu

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić otvorio je danas dvodnevni humanitarni turnir u malom fudbalu u organizaciji ove stranke, kojim se, kako je rekao, promoviše zdrav život, humanost i fizička aktivnost.

Đajić je rekao novinarima da će se ovim sportskim događajem pokazati da SNSD voli narod i da je narodna partija.

Đajić, koji je i ambasador Daun sindrom centra Banjaluka, rekao je da je cilj turnira da se pomogne Centru u kojem je, kako je istakao, dosta naučio i pozvao je Banjalučane da se uključe i pomognu ovaj centar.

Prema njegovim riječima, nije samo dovoljno biti fizički sposoban, već su najbitnije emocije, ljubav, sreća i zadovoljstvo sa malim stvarima.

On je najavio da će u Banjaluci 7. septembra biti održan veliki sportski humanitarni spektakl na stadionu “Borac” sa 10.000 gledalaca sa ciljem pomoći ovom Centru, na kojem će učestvovati velikani, legende i veterani fudbala Srbije.

Direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić rekao je je ova humanitarna akcija zahvaljujući Đajiću prilika da lica sa Daunovim sindromom pokažu rame uz rame sa svim ljudima da su oni prvo ljudi, pa onda lica sa Daunovim sindromom.

On je rekao novinarima da su sredstva iz ove akcije namjenjena za veliki projekat osamostaljivanje lica sa Daunovim sindromom i njihovo radno osposobljavanje.

Jelić je naveo da u Banjaluci ima 250 lica sa Daunovim sindromom i da je sreća u životu saznanje da vas ljudi vole onakvim kakvim jeste.

Član Glavnog odbora SNSD-a Aleksa Barudžija, i jedan od organizatora ovog turnira, rekao je novinarima da se na turnir prijavilo 28 ekipa, te da na taj način žele da pomognu tim mladim ljudima.

“Ovakvih akcija biće sve više u budućnosti”, istakao je Barudžija.

Turnir se održava u dvorištu Osnovne škole “Miloš Crnjanski” u naselju Petrićevac.

Finale turnira predviđeno je sutra u 20.00 časova, a potom slijedi dodjela pehara. Događaju će prisustvovati predsjednik stranke Milorad Dodik i Đajić, koji se uz finaliste obratiti medijima.

(Srna/SB)

Oznake: SNSD, Vlado Đajić