Vijesti 30.12.2016.

U oronuloj podstanarskoj baraci živi sedmočlana porodica iz Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

U banjalučkom naselju Lazarevo, u oronuloj podstanarskoj baraci živi sedmočlana porodica Vujasin.

Živi povučeno i nada se boljem sutra. Grupa građana, njihovih komšija, zamolila je našu ekipu da zajedno uputimo apel za pomoć ovoj čestitoj porodici. Vrijeme je praznika i darivanja, vrijeme je da budemo ljudi.

Dragana i Zoran imaju petoro djece dobi od 6 do 11 godina. Zoran je marljiv, radi na građevini, ali, čak ni uz dječiji dodatak, porodica ne može da izmiri troškove stanarine, režija i svakodnevnih potrepština. Dragana nije u mogućnosti da radi , jer je prije dvije godine teško oboljela. Daje sve od sebe da se adekvatno brine o djeci.

– Prije dvije godine operisala sam dva tumora na mozgu. Teško živimo. Muž radi na građevini od 7 ujutro do 8 naveče za 20 maraka. Nemamo ni drva. Možda još za sutra, priča Dragana Vujasin.

Porodica Vujasin počela je kuću u Bistrici. Napravili su je do prve ploče i uz sav trud nisu uspjeli da se presele, kako bi izbjegli plaćanje stanarine.

Mali Vujasini su samostalna, odgovorna, dobra i marljiva djeca, kažu komšije. 11-ogodišnja Suzana pohađa Centar “Zaštiti me” u koji ovaj mjesec nije išla, jer njeni roditelji nisu mogli da plate 50 maraka za mjesečnu kartu. Dječaci pomažu i ocu i majci.

Komšije apeluju na sve koji mogu da pomognu ovoj porodici da što prije useli u svoj dom, a kada to kažu komšije, onda sigurno vrijedi pomoći.

Svi koji žele da pomognu, mogu kontaktirati porodicu Vujasin na broj telefona 065707455, a novčana sredstva mogu donirati na broj tekućeg računa 5520301640585783 Adiko banka na ime Dragana Vujasin.

(RTRS)