Magazin 19.11.2015.

U ovim zemljama je dozvoljeno oružje, ali grudi ne!

ČITANJE: 3 minute
grudi-3
Bebama grudi služe za ishranu, muškarcima i ženama za zadovoljstvo, a svako na svijetu ili ih je držao u ruci ili ih posjeduje. Ipak, u 17 zemalja širom svijeta, pokazivanje grudi u javnosti je zabranjeno, dok predmeti dizajnirani da ubijaju ljude su sasvim prihvatljivi.

Grudi

Evo u kakve probleme mogu da vas uvale grudi u sljedećim zemljama…

Irska

Iako je tehnički legalno da posjedujete oružje u Irskoj, ne posjeduju ih svi – čak je i policija nenaoružana sila. Međutim, Irska ima dugu istoriju katolički inspirisanih zakona koji nameću drakonske mjere o pitanjima javne pristojnosti, kao što je cenzura i golotinja. Ako žena u javnosti pokaže svoje grudi, one se suočavaju sa 6 mjeseci zatvora ili sa novčanom kaznom od 634,87 evra.

Ovo je zabrinjavajuće, ali s druge strane Irska je konačno na putu progresije od kada je dozvolila istopolne brakove na referendumu prošle godine.

Island

Uprkos dobijanju međunarodne pohvale za hapšenje bankara odgovornih za krah 2008. godine, Island idalje smatra da je ženska golotinja opasnija i od toga. Čak je i Bjork morala svoje grudi da preruši u video spotu jer su grudi robota dozvoljene, iako su beskorisne.

Meksiko

Bićete uhapšeni u Meksiku ako javno pokazujete grudi, mada je potpuno legitimno da nosite puištolj sa kojim možete da ubijate ljude. Kako zemlja odgovorna za postojanje Salme Hajek stavlja oružje ispred grudi.

Brazil

Iako je u redu da Ronaldo pokaže svoje gole grudi svijetu, isti zakon se ne odnosi na žensku populaciju koja može da se suoči sa 3 mjeseca do godinu dana zatvora ili sa novčanom kaznom.

Rusija

U Rusiji je potpuno u redu da lider iste bude u toplesu na “slikama sa odmora”, ali ako žena uradi nešto slično, suočiće se sa novčanom kaznom.

Turska

Turske žene mogu da se suoče sa kaznom ako prikažu grudi u javnosti. U aprilu prošle godine zamjenik premijera Bulent Arink predložio je da bi trebalo da postoji zakon koji bi zabranio ženama da se smiju u javnosti.

Monako

Evo je princeza Šarlin od Monaka kako uživa na plaži pokrivena od glave do pete u nepromočivi kostim uprkos toplim mediteranskim vodama. Zašto? Jer u Monaku možete da budete gonjeni za izlaganje grudi u javnosti.

Malta

Mislite da je dovoljno biti ostrvo sa plažama usred Mediterana kako bi se podstakao zakon o javnom izlaganju grudi, međutim ne. Na Malti bi ste platili novčanu kaznu ili biste otišli u zatvor ako vam sklizne kupaći.

Pakistan

U Pakistanu je potpuno u redu da nosite oružje sa sobom, ali da imate izložene grudi – to već nije prihvatljivo i bićete kažnjeni sa 200 rupija ili zatvorom.

Singapur

Singapur dozvoljava nošenje oružja, ali izlaganje grudi je 90 dana zatvora ili kazna 2.000 dolara.

Ujedinjeni Arapski Emirati

U prestonici keša, suočili biste se sa 6 mjeseci zatvora ukoliko biste pokazali grudi!

Tajland

Pokazivanje bradavica u javnosti na Tajlandu koštaće vas 500 bahti, otprilike oko 15 evra, otprilike ista cifra koju biste platili prostitutki u baru na Tajlandu. Nevjerovatno!

Sirija

U ratom pogođenoj Siriji, žene koje odluče da se ne pokrivaju cijele, rizikuju da budu ponižene u javnosti, pretučene, zatvorene i kažnjene.

Irak

Kao i u Siriji, žene rizikuju javno ponižavanje…

Sudan

Ako slobodnom voljom riješite da pokažete grudi u Sudanu suočićete se sa poprilično varvarskom kaznom, 50 udaraca bičem, ironično za to vam skidaju odjeću.

Egipat

Uprkos tome što su sve žene na čuvenim hijeroglifima sa golim grudima, u stvarnosti to je veća prijetnja nego pištolj i dobili biste zatvorsku kaznu. Jer, očigledno, to je fer!

Maroko

Možete da hodate ulicom sa pištoljem u Maroku bez problema, ali ako ste zamijenili pištolj sa golim grudima onda možete da budete zatvoreni do 2 godine ili da se suočite sa protjerivanjem.

(Kurir)