Magazin 21.02.2018.

U petak Banjalučka kritična masa #05

ČITANJE: 1 minuta

U petak 23. februara od 18 časova održaće se, po peti put, skup biciklista “Banjalučka kritična masa” (BKM), sa okupljanjem u parku Petar Kočić od 17.30 časova.

Nakon vožnje, u 19.15 časova u Domu omladine održaće se projekcija filma “Speed of life”. Svi građani koji se tada nađu u Banjaluci pozvani su da učestvuju u vožnji na svojim dvotočkašima i da pogledaju film kako bi zajedno pokazali da biciklizam i zimi živi u našem gradu, navode organizatori.

BKM želi da ukaže na svakodnevne prepreke u vožnji biciklom kroz Banjaluku, ali i za pješake. Staze za bicikliste su rijetke i zimi često neočišćene, baš kao i ivice kolovoza kuda bi biciklisti trebalo da se kreću. Pješački prelazi i prelazi za bicikliste su često zatrpani snijegom koji je zguran za kolovoza.

Ovom vožnjom apeluje se na sve učesnike u saobraćaju i nadležne službe za održavanje infrastrukture da se više pažnje obrati na bezbijednost biciklista u gradu tokom zime.

Nakon vožnje, sa početkom u 19.30 časova u Domu omladine svi učesnici su pozvani da prisustvuju prikazivanju dugometražnog filma na temu biciklizma. Svi oni koji nisu u mogućnosti da učestvuju u kritičnoj masi su takođe dobrodošli.

Banjalučka kritična masa (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju te zagovaranja unapređenja biciklističke infrastrukture.

(Mondo)