Vijesti 26.12.2016.

U petak otvaranje mosta u Česmi

ČITANJE: 1 minuta

Preduzeće “Prijedorputevi” počelo je danas asfaltirati pristupne saobraćajnice prema novoizgrađenom mostu na rijeci Vrbanji u naselju Česma. Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, potvrdio je da bi most u funkciju trebalo da bude pušten u petak ako to dozvole vremenske prilike.

“Do kraja sedmice, ako vremenske prilike dozvole, izvođač radova bi trebalo da postavi završni sloj afalta i da uradimo probno opterećenje mosta. Nadamo se da neće biti niskih temperatura ili padavina koje bi izvođače omele u poslu”, istakao je Sandić.

Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedorputevi”, koje je izvođač radova, rekao je da se u četvrtak očekuje tehnički prijem mosta, a potom njegovo puštanje u funkciju. Miladin  Maličević, predsjednik mjesne zajednice Česma, kazao je da su mještani zbog nedostatka mosta od grada odsječeni dvije godine.

“Most nam mnogo znači. Preko njega će svakodnevno prelaziti veliki broj građana, koji neće morati presjedati iz autobusa u autobus kao ranije kako bi došli do grada”, dodao je Maličević.

Vladimir Janković iz naselja Vrbanja više puta je dolazio da gleda kako napreduju finalni radovi na mostu.

“Imam puno prijatelja u naselju Česma i redovno ih posjećujem. Most je visokog kvalieta. Srećni smo zbog lijepog vremena i nadamo se da će poslužiti da most bude završen u roku”, istakao je Janković.

Novi most dug je 75 metara, ukupnog saobraćajnog profila 10 metara i sastojaće se od kolovoza širine šest metara i obostranih trotoara širine dva metra.

(Nezavisne)