U petak otvaranje novog mosta

Novoizgrađeni most na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta biće svečano pušten u funkciju u petak, 14. juna, u 21 čas, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, nakon današnjeg obilaska gradilišta novog mosta.

On je pozvao Banjalučane da prisustvuju otvaranju novog mosta, ističući da je otvaranje zakazano za večernje časove zbog puštanja ambijentalne rasvjete na mostu.

– Novi most predstavlja prvu pravu poveznicu Zapadnog i Istočnog tranzita, a završetkom radova na spajanju Istočnog tranzita, Banja Luka će dobiti svojevrstan saobraćajni prsten – rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, gradska administracija je planirala da u roku od pet godina u gradu budu izgrađena četiri nova mosta.

– U Srpskim toplicama bi trebalo da bude izgrađen novi most do kraja iduće godine, s tim da su za to već obezbijeđena sredstva. U toku je revizija dokumentacije i ovog ljeta bi trebalo da bude raspisan tender za izbor izvođača radova. Poslije toga, ući ćemo u kapitalni projekat izgradnje mosta u Docu koji će biti najveći most u gradu – rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je rekao kako je novi most pravljen za buduće vrijeme, te da će se preko njega kontrolisano odvijati i teretni saobraćaj do 12 tona. Govoreći o cijeni i vremenu gradnje, Sandić je istakao da još uvijek nije stigla okončana situacija od strane izvođača.

– Ako i prihvatimo zahtjev za dodatne radove, most neće koštati više od 2,7 miliona KM. Imajući u vidu činjenicu o kakvom kapitalnom objektu se radi, završenim za manje od godinu dana, i to sa evidentnim deficitom radne snage, možemo biti zadovoljni realizacijom ovog projekta – kazao je Sandić.

Brendiranje proizvoda od velikog značaja za Republiku Srpsku

U Trebinju je održana Konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda-naše je bolje”. Istaknut je značaj brendiranja domaćih proizvoda, ali i brendiranje turističkih usluga, naročito u Trebinju, kao turističkom mjestu broj jedan u Srpskoj.

PROGRAM REFORME UMJESTO ANP-a: Definisana saradnja sa NATO-om, a ne članstvo

Dok u javnosti RS i FBiH već traju žučne polemike o Programu reforme koji će biti upućen u Brisel nakon imenovanja mandatara Savjeta ministara BiH, iako gotovo niko od aktera tih rasprava nije imao uvid u sadržaj ovog dokumenta, banjaluka.net saznaje šta su ključne dimenzije Programa. Podsjećamo, naš portal je još prije mjesec dana prvi

VIŠKOVIĆ: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost. “U dokumentu precizno piše da ne prejudicira članstvo u NATO. Bilo bi dobro da taj dokument, koji se zove Programske reforme BiH, Mirko Šarović, Branislav Borenović i