Vijesti 25.10.2015.

U Petrovu protest: Procesuirajte vozača koji je usmrtio dvije djevojke

ČITANJE: 1 minuta
petrovo
U Petrovu se održava protestni skup na kome su okupilo više stotina mještana ovog i okolnih naselja, najviše mladih, nezadovoljnih što Tužilaštvo u Doboju ne procesuira vinovnike saobraćajne nesreće, u kojoj su 11. jula poginule osamnaestogodišnjakinje Sara Katanić i Anđela Nedić.

Skup je organizovala grupa građana, koji su nezadovoljni i stanjem u bezbjednosti saobraćaja u Petrovu.

Okupljeni na Trgu Nemanjića poručuju da porodice pate “dok ubica uživa u slobodi”.

Učesnici skupa nose bijele majice sa fotografijama poginulih djevojaka i natpisom “Sara i Anđela nas pitaju?”. Neki od učesnika nose transparente na kojim piše “Dosta nam je kabadahija za volanom” i “Stop nasilju na putevima!”.

Građani su na spomeniku koji su nedavno na mjestu nesreće podigle porodice poginulih djevojaka prislužili svijeće, a potom su učesnici skupa krenuli prema groblju Brđani, gdje će podati poštu Sari i Anđeli.

Na povratku sa groblja u centru Petrovu okupljenima će se obratiti članovi porodica i drugi govornici, a biće potpisana i peticija u kojoj će se zahtijevati efikasniji red Tužilaštva i efikasno privođenje pravdi vinovnika nesreće.

Mirni skup obezbjeđuju službenici Policijske stanice Petrovo.

Anđela Nedić i njena drugarica Sara Katanić poginule su 11. jula na putu u Petrovu kada ih je dvadeset minuta iza ponoći udario automobil “be-em-ve”, kojim je upravljao devetnaestogodišnji Dragan Mišić iz Kakmuža, opština Petrovo.

(Agencije)