Vijesti 06.03.2016.

U Podgorici padao grad veličine oraha, Cetinje pod vodom

ČITANJE: 1 minuta
grad
Podgoricu je oko 17 časova pogodilo nevrijeme, praćeno jakim gradom i pljuskom, dok na Cetinju nivo vode u gradu konstantno raste zbog jake kiše.

Olujno nevrijeme zahvatilo je centralni i južni dio Crne Gore. Pada jaka kiša, a ponegdje ima i grada.

U Podgorici su ulice već prekrivene vodom, pada kiša, a padao je i grad veličine oraha.

Kiša koja od subote uveče pada na Cetinju poplavila je dio livada na Donjem polju, kod starog ponora, ali za sada nema opasnosti po okolne kuće.

Tokom dana pripadnici vatrogasne jedinice više puta su reagovali na ispumpavanju vode iz podruma i podzemnih garaža.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore objavio je za danas crveni meteolarm koji se odnosi na centralni i južni dio Crne Gore.

Prognozira se jaka kiša – najmanje 80 milimetara za 24 časa.

– Reagujte da se zaštitite i djelujte u skladu sa savjetima nadležnih. Moguća su široko rasprostranjenja plavljenja sa značajnim rizikom po zdravlje, kao i mogućnost za evakuacije- poručuju iz Hidrometeorološkog zavoda.

Mogući su i ozbiljni prekidi saobraćaja i gubici struje, prestanak komunikacija i vodosnabdijevanja. Uslovi za vožnju biće opasni zbog smanjene vidljivosti i plavljenja.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore poslao je poziv nadležnim da podignu nivo svoje operativne spremnosti.

Poziv je upućen svim lokalnim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, Auto-moto savezu Crne Gore, kao i drugim subjektima.

(Agencije)