Vijesti 24.10.2015.

U Podgorici večeras protest Demokratskog fronta

ČITANJE: 1 minuta
Podgorica
U Podgorici će večeras biti održan protestni skup opozicionog Demokratskog fronta, koji traži smjenu crnogorske Vlade i raspisivanje fer i demokratskih izbora.

Protest je zakazan za 19.00 časova na Trgu Republike, odakle će potom učesnici šetati do zgrade Skupštine Crne Gore.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da će protesti biti mirni i da će biti prilika da se izvrši pritisak na Vladu Mila Đukanovića da podnese ostavku.

Iz crnogorske policije kažu da je protest odobren, uprkos njihovim saznanjima da bi tokom skupa moglo da dođe do incidenata.

Uoči protesta, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je organizatore da se potrude da njihovo okupljanje protekne mirno, bez ugrožavanja ustavnog poretka zemlje, te dodao da kao način za prevazilaženje razlika na političkoj sceni vidi dijalog.

Crnogorska opozicija okupljena oko Demokratskog fronta dala je Vladi Crne Gore rok do danas da podnese ostavku, prijeteći daljim okupljanjima.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je vlada, na osnovu ozbiljnog razmatranja, odbacila zahtjev opozicije da podnese ostavku, smatrajući da ima pun legitimitet da nastavi sa radom.

Protesti Demokratskog fronta održavani su svakodnevno pred zgradom Skupštine Crne Gore u Podgorici od 27. septembra do 18. oktobra, kada je policija rastjerala okupljene.

Demokratski front je napustio Skupštinu Crne Gore i organizovao mirne proteste zahtijevajući smjenu Vlade Mila Đukanovića i raspisivanje prvih fer i demokratskih izbora.

(Agencije)